OBRAZEM: Demolice části ředitelství Schichtových závodů omezila provoz v Žukovově ulici. Budovu vyhledávanou filmaři srovnají se zemí bagry
DOPRAVNÍ OMEZENÍ. FOTO: PETR SOCHŮREK
Ústí nad Labem

Střekov – Na zúženou silnici kolem ředitelství Schichtových závodů narazí řidiči mířící z Novosedlického náměstí směrem do centra Ústí nad Labem. Důvodem je demolice chátrající budovy z roku 1908.

„Teď čistíme vnitřky. Zhruba za čtrnáct dní přijedou bagry a začnou strhávat samotný objekt,“ uvedl k harmonogramu demolice jeden ze stavebních dělníků.

Zbourání čeká takzvanou „dělnickou vrátnici“ a průjezd bývalého ředitelství Schichtových závodů. Budovu, která do Ústí nad Labem pro svůj industriální styl přilákala filmové štáby. Například v roce 2009 se u průjezdu a přilehlého novinového stánku natáčely záběry do filmové komedie Veni, Vidi, Vici. O pět let později do česko-slovenského filmu Místa. V roce 2016 do seriálu Svět pod hlavou.

Bývalé ředitelství Schichtových závodů vlastní společnost STZ Development, která pro něj nemá využití.

1902 venividivici3

1902 venividivici

NATÁČENÍ KOMEDIE VENI, VIDI, VICI V ROCE 2009. 2x FOTO: PETR SOCHŮREK

1902 mistaA

1902 mista2

1902 mista1

NATÁČENÍ ČESKO-SLOVENSKÉHO FILMU MÍSTA V ROCE 2014. 3x FOTO: PETR SOCHŮREK

{article Na bývalé správní budově Schichtových závodů začaly demoliční práce}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article} 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru