A máme tu masopust! S těmi nejlepšími českými destiláty, které nesmí chybět na žádné tradiční veselici

0

Masopustní přípravy jsou v plném proudu. Kromě dobrého a tučného jídla se ale žádné takové veselí neobejde bez tradičních českých alkoholických destilátů, které po vydatném hodování pomohou odlehčit vašemu žaludku a pořádně vás zahřejí po venkovních oslavách a průvodech. Proto jsme pro vás vybrali nápoje, které letošnímu masopustu dodají ten správný říz.

Tradiční český masopust není jen bujarou veselicí, kde se tančí, směje a během které vesnice a města zaplavují rozmanité masky v průvodech. Nedílnou součástí masopustního veselí je i vydatné jídlo a sklenička dobrého pití. Během masopustu ochutnáte české klasiky jako třeba vepřo-knedlo-zelo, škvarky, jitrnice, jelítka, zabijačkový guláš či polévku, klobásky, huspeninu a ovar. Ze sladkého se nejčastěji konzumují smažené boží milosti, různé koláče a koblihy. Důvod, proč se o masopustu hodně jí a pije je prostý.

Po masopustu totiž začíná 40denní velikonoční půst – proto se v minulosti lidé během masopustu pořádně najedli, napili a pobavili, aby jejich organismus byl na dlouhý půst dobře připraven. Ačkoliv v dnešní době velikonoční půst většina lidí nedodržuje, určitě se během masopustní veselice příliš nehlídejte a ochutnejte některou z tradičních českých dobrot. A pokud budete mít pocit, že jste se během masopustu hodně přejedli, můžete vyzkoušet třeba jednodenní nebo několikadenní půst.

Na vytrávení vám pomůže i sklenička něčeho ostřejšího, která vás během masopustního hodování i pořádně zahřeje a příjemně naladí. Podívejte se na české nápoje, které se k masopustu perfektně hodí.

Fernet Stock Originál

Bez legendárního bitteru se neobejde žádná česká oslava. Nalijte si k dobrému jídlu panáka Fernetu. Obsahuje tajnou směs 14 pečlivě vybraných bylin z celého světa a jeho chuť milují Češi již po celé generace. Za svou originální chuť vděčí poctivému procesu výroby, který trvá až 1 rok.

Objem: 0,5l

Doporučená cena: 149,- Kč

Pražská vodka

Ta naše! Nejen o masopustním veselí. Pražská vodka je jedinečná česká vodka, která vznikla z prvotřídního obilí a za použití pečlivých výrobních postupů, díky kterým je průzračně čistá a jemná. Zkrátka tak, jak ji máme rádi.

Objem: 0,5l

Doporučená cena: 189, 90 Kč 

Božkov Jemná 30%

Destiláty Božkov mají na stolech Čechů své nezastupitelné místo již dlouhá léta. Vyzkoušejte během masopustních hodů novou „božkovskou“ vodku Božkov Jemná 30 % se sníženým obsahem alkoholu. Chutná stejně jako ta klasická – jemně a silně.

Objem: 0,5l

Doporučená cena: 134,90 Kč

Bartida Čert

Čertovsky dobrý likér pro každou příležitost. Takový je Bartida Čert, vyrobený z kvalitní višňové šťávy, velejemného lihu a tradičního rumu. Jeho chuť je sladko-kyselá a odráží se v ní černé višně, vanilka a karamel. Věděli jste, že v Čechách se pil již v době Rakouska-Uherska?

Objem: 1l

Doporučená cena: 349,- Kč

Předchozí článekDo Česka zavítal Maestro Ronero značky Pampero Luis Figueroa
Další článekAmundsen Essences pokaždé trošku jinak?
Zakladatel Two Gentlemen, nadšenec do pánské módy, moderních technologií, designu, marketingu, retailu a podnikání. Má rád štěňátka.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here