Nemocnice Ostrava-Vítkovice nabízí předporodní kurzy pro páry

regiony

Předporodní příprava maminek se v posledních letech stala běžnou součástí období těhotenství, a to zejména u prvorodiček. V ústraní často zůstávali tatínci, kteří se pravidelných lekcí neúčastnili, nebo jen jedné z nich.

Nemocnice Ostrava-Vítkovice nabízí předporodní kurzy pro páry
Párové předporodní kurzy v Nemocnici AGEL Ostrava-Vítkovice
20. února 2023 - 12:00

To nyní mění Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, která nově pořádá Partnerský předporodní kurz, v němž dvě ze tří lekcí probíhají v páru.

„Nejen zájem nastávajících maminek, ale i nastávajících tatínků je čím dál větší, a to zejména v případech, kdy čekají prvního potomka, nebo kdy s věkem získali na příchod potomka nový pohled a chtějí být aktivní součástí celého procesu. Rozhodli jsme se proto vyslyšet jejich přání a nabídnout předporodní kurz pro páry,“ přibližuje Mgr. Petra Chromková, staniční sestra porodního sálu Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice. Partnerský kurz má celkem tři lekce, dvě z nich jsou určeny pro oba rodiče.



„Kurz je zkrácený, takže v něm nepůjdeme do úplných detailů, obsáhneme ale vše, co by měli nastávající rodiče vědět a znát. V první lekci si maminky popovídají o „holčičích“ problémech souvisejících s porodem, šestinedělím a kojením bez přítomnosti partnerů, ve zbývajících dvou lekcích provede sestřička teoreticky porodem již celý pár,“ popisuje Chromková a dodává, že v partnerském kurzu nebude chybět ani prohlídka porodního sálu a přilehlých prostor.

Moravskoslezskenovinky.cz informovala Mgr.Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL a.s.

(rp,moravskoslezskenovinky.cz,foto:agel)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 63%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif