Tým Cannondale Factory v novém outfitu a s britskou posilou

Tovární tým Cannondale představil pro svou mladou soupisku zbrusu novou grafiku svých dresů, premiéru měly o víkendu v Chelvě... 

Autor: Jan Němec
Foto: Cannondale / Michele Mondini
Tým Cannondale Factory v novém outfitu a s britskou posilou

 
Cannondale Factory Racing vyrazil do sezony 2023. Celek zahájil nový závodní rok s nejmladšími a nejdynamičtějšími závodníky a také s novým designem svých outfitů.  Po odchodu Manuela Fumice a Henriqua Avanciniho tým je tovární skvadra velmi mladá, nejstarším členem je šestadvacetiletý Jihoafričan Alan Hatherly. S novým přírůstkem - 21letým dvojnásobným mistrem Evropy Charlesem Aldridgem z Velké Británie - je letošní čtyřčlenné soupisce v průměru jen 23 let.

Pro rok 2023 tvoří tým CFR lidské rakety Charlie Aldridge (GBR), Alan Hatherly (RSA), Simon Andreassen (DEN) a Mona Mitterwallner (AUT). Týmový debut upoutal pozornost svými novými dresy z dílny Shimano. Přináší nový pohled na tradiční design XCO dresů, jichž jasné barvy odpovídají mladým a dychtivým osobnostem jezdců. Na dresy byla přidána jména sportovců, aby je fanoušci snáze poznali.


Nejmladší a zároveň i nejvyšší člen celku Cannondale Factory v rukou Alana, Simona a Mony...

Aldridge, jenž 3. dubna oslaví 22. narozeniny se k týmu připojil jako mistr Evropy a mistr Velké Británie v short tracku, mistr Evropy v cross country v kategorii U23. Charlie je rovněž juniorský mistr světa z roku 2019. Přináší do již tak svěžího týmu rychlost, sílu a trochu mladistvého elánu. Charlie bude letos veden týmem a jeho výkonnostními kouči - o rok dříve než by sám musel - na přechodu do kategorie Elite.

Tým má za sebou první start roku ve španělské Chelvě (kategorie HC). Mladá britská posila svou premiéru mezi eliťáky zakončila na 18. místě a nechala za sebou borce jako Simone Avondetto či Jofre Cullell. Historicky první mistr světa v e-MTB Alan Hatherly tam bojoval o vítězství až do defektu, který ho odsoudil na pátou příčku. Stejnou pozici obsadila i jedenadvacetiletá Mona Mitterwallner, současná šestka žebříčku UCI, jež v týmu Cannondale Factory strávila už minulou sezonu. Pětadvacetiletý Simon Andreassen se po loňském promaroděném roce, jenž završil bronzem na domácím mistrovství světa v maratonu, vrací zpátky na okruhy s velkým očekáváním. Někdejší neporazitelný junior v Chelvě závod nedokončil.


Charles Aldridge


Alan Hatherly a Simon Andreassen

Tým nové dresy provětrá hned následující víkend ve španělském Banyoles (kategorie HC), kde se pojede i první short track sezony a celý podnik bude testovací akcí SP nových pořadatelů z Warner Bros.  




Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Týmy a klubyCannondale Factory představil nový design dresů a kol
    Cannondale Factory představil nový design dresů a kol
  2. TechnikaFotogalerie: Cannondale Scalpel 2024
    Fotogalerie: Cannondale Scalpel 2024
  3. Tech newsCannondale přidává novému Scalpelu zdvih i rychlost
    Cannondale přidává novému Scalpelu zdvih i rychlost
  4. Tech newsJede nový Cannondale Scalpel na Cape Epic?
    Jede nový Cannondale Scalpel na Cape Epic?
  5. Ostatní závodyCape Epic 2024: favoritky závodu žen Candice Lill a Mona Mitterwallner
    Cape Epic 2024: favoritky závodu žen Candice Lill a Mona Mitterwallner
  6. TechnikaFotogalerie: Cannondale Moterra SL 2024
    Fotogalerie: Cannondale Moterra SL 2024

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #2 Honza S. - vloženo: 21.02.2023 v 09:23:07

    odpověď na Mira — #1 Jméno, pokud by mělo být dobře čitelné, by zabralo skoro celou "reklamní plochu". A bez sponzorů by to bohužel nešlo.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #1 Mira - vloženo: 20.02.2023 v 19:37:45

    Vždycky jsem si říkal, proč se v cyklistice jména na dresech nepoužívají. Přehlednost, hlavně v silniční cyklistice, by byla lepší.

    1. na tento komentář reaguje Honza S. — #2
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744