Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Kreativitu pedagogů představí výstava, stane se součástí oslav založení školy

Vytváření aktivit, které zaujmou a přitom vychází z možností žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, to je denní chléb pedagogů ze ZŠ Otrokovice, Komenského. Jejich kreativitu představí veřejnosti výstava, která bude součástí akcí k jubilejnímu 70. výročí školy. Záštitu nad oslavami převzala starostka města Otrokovice Hana Večerková.
komenskeho
 

 
 

Oslava významného výročí odstartuje ve čtvrtek 4. května vernisáží Výstavy prací speciálních pedagogů a asistentů pedagoga Zlínského kraje. „Cílem je ukázat, jak nesmírně jsou kreativní naši pedagogové. Prostřednictvím výstavy chceme jejich umění prezentovat také široké veřejnosti. Máme přislíbenou i účast zahraničních škol, konkrétně z Polska a Slovenska, se kterými spolupracujeme,“ přiblížila Pavlína Frdlíková, ředitelka ZŠ Otrokovice, Komenského. Výstava bude první, ale ne jedinou akcí pořádanou v rámci oslav 70. výročí existence školy. „Na úterý 9. května připravujeme ve velkém sále Otrokovické BESEDY vystoupení dětí a žáků školy. O den později proběhne Den otevřených dveří přímo u nás ve škole,“ uvedla Pavlína Frdlíková.

Oslavy podpoří i město Otrokovice. „Přesto, že nejsme zřizovatelem ZŠ Otrokovice, Komenského, považujeme ji za důležitou součást vzdělávacího systému ve městě. Práce pedagogů musí vycházet ze speciálních vzdělávacích potřeb žáků, kde je na místě nejen potřebná dávka trpělivosti, ale také kreativity a přístupů, které jsou zajímavé a lehce srozumitelné. Jsem velmi ráda, že se škola rozhodla prezentovat veřejnosti, jakými technikami a moderními metodami s žáky pracují, a to nejen v rámci výstavy, ale i dalších doprovodných akcí,“ kvituje prezentaci školy starostka města Otrokovice Hana Večerková, která na organizaci akcí spojených s výročím poskytla dar ze záštity ve výši 20 tisíc korun.

Prvopočátky školy se začaly odvíjet od 1. září 1947. Prvních šest let představovala elokovanou součást Zvláštní školy Zlín, a to v rozsahu dvou tříd. Ode dne 1. září 1953 však došlo k zásadní změně. K tomuto datu byla škola zřízena jako již samostatná instituce, a to v původní budově obecní školy na náměstí 3. května v Otrokovicích. Škola zde nakonec působila téměř čtyřicet let. V roce 1992 se však přestěhovala z již nevyhovujících prostor do nově postaveného objektu v klidnějším, ale dobře přístupném místě, na adresu Komenského 1855. Tento objekt užívá dodnes. V roce 1993 dále škola získala právní subjektivitu a stala se tak příspěvkovou organizací, jejímž zřizovatelem je Zlínský kraj. S vývojem společnosti a v souladu s právními úpravami Školského zákona se název školy, během celé její dlouhé existence, mnohokráte měnil a upravoval. Od roku 2016 aktuálně užívá název Základní škola Otrokovice, Komenského.

Škola poskytuje vzdělání od 1. do 9. ročníku pro žáky ZŠ, od 1. do 10. ročníku pro žáky základní školy speciální (ZŠS) a dětem přípravného stupně ZŠS. Cílem školy je vybavit žáky základními vědomostmi, dovednostmi a návyky potřebnými k dosažení maximálně možné míry samostatnosti a sociální integrace podle jejich fyzických a mentálních schopností. S ohledem na rozdílnost rozumových schopností žáků, přistupujeme ke každému žákovi individuálně, respektujeme jeho možnosti a pozitivně hodnotíme každý pokrok a úspěch v jeho rozvoji. K naplňování cílů vzdělávání využíváme vhodných výchovně vzdělávacích strategií, které vedou k získávání klíčových kompetencí. Důraz klademe na komunikaci, popřípadě překonávání komunikačních bariér, vzájemnou spolupráci, pomoc, respekt a vytváření takových podmínek, ve kterých bude našim žákům příjemně a budou tak moci maximálně rozvinout svoje schopnosti a dovednosti. Rozvíjíme u žáků vnímavost a citlivé vztahy k lidem, k okolnímu prostředí i k přírodě,“ uzavřela ředitelka ZŠ Otrokovice, Komenského Pavlína Frdlíková.

 

 

Další informace:                                              

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 20.2.2023 / 20.2.2023

Líbí se?

 56% |  44%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2006


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém