Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Peterku a Sehnala nepustí do závěru kvalifikace zranění, nahradí je Kovář se Švecem

Dvě vynucené změny v nominaci musel udělat před závěrečnými zápasy kvalifikace mistrovství světa proti Francii a v Černé Hoře trenér českých basketbalistů Ronen Ginzburg. Z týmu vypadli zdravotně indisponovaní pivot Martin Peterka ze Štrasburku a nymburský rozehrávač Ondřej Sehnal. Nahradili je Sehnalův klubový spoluhráč Luboš Kovář a Ondřej Švec z USK Praha. Přímý přenos utkání Česko – Francie sledujte ve čtvrtek od 18:35 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté se chystají na závěr neúspěšné kvalifikace

"Martin Peterka má bohužel nějaké problémy se zády. Objevil se tady, ale po konzultaci s týmovým doktorem bylo rozhodnuto poměrně jednoznačně, že se vrátí do klubu, kde bude rehabilitovat, aby byl co nejrychleji v akci. Na jeho místo jsme povolali Luboše Kováře," řekl před pondělním tréninkem v Poděbradech asistent trenéra Jan Pospíšil.

"Ondra Sehnal má poměrně dlouho vysokou teplotu a necítí se dobře už několik dnů, takže jsme byli nuceni povolat Ondřeje Švece," doplnil Pospíšil k druhé změně ve čtrnáctičlenném kádru. Hráči se začali scházet v neděli a kompletní byli až v pondělí.

Už bez šance na postup na letní šampionát na Filipínách, v Indonésii a Japonsku ve čtvrtek přivítají v Pardubicích jistého účastníka MS Francii a v neděli se představí v Podgorici proti Černé Hoře.

V kádru je úplný nováček Jakub Slavík z Opavy. Další reprezentační zkušenosti budou vedle Švece sbírat David Böhm z USK Praha, Ondřej Hanzlík z Girony či Čechokanaďan James Karnik ze Ženevy, po roce se vrací Petr Šafarčík z Pardubic.

"Je to ideální prostor, abychom buď zrenovovali staré tváře, nebo zařadili nové. Ondra Hanzlík s námi absolvoval část soustředění před olympijskou kvalifikací. Už byl součástí přípravných zápasů v Hamburku, Ondra Švec hrál v minulém okně. Jsou to hráči, kteří mají nějakou perspektivu do budoucna, měli by převzít otěže a mít větší roli v týmu," zdůraznil Pospíšil.

Sport
zdroj: ČT4

Z Japonska přicestoval na závěr kvalifikace pivot Patrik Auda, který hraje už třetí sezonu v Jokohamě. Během koronavirové krize jej připravily o některé důležité akce národního týmu restrikce při cestování.

"Já jsem chtěl přiletět i na všechna okna během sezony v posledních letech. Naposledy v listopadu jsme byli domluvení s (manažerem týmu) Michalem Šobem, že přiletím, ale bohužel jsem se zranil a nešlo to. Teď to bylo první okno za ty roky, kdy mi pravidla okolo covidu nebo zranění dovolila přiletět, tak jsem samozřejmě chtěl," prohlásil Auda.

"Pro mě vždycky zápasy s tím týmem, ať už jsou to kvalifikace, nebo přáteláky, znamenají hodně. Mám rád tu partu tady, vždycky je tu super atmosféra. Zároveň to beru i tak, že je to trošku vykročení ze sezonního stereotypu. Naberu novou energii. A další věc je, že jsem mohl být pár dní doma a vidět se s rodinou," dodal Auda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články