Inkvizitor se řítí do další přestřelky. V Oktagonu má velké plány, zajímala by ho i jedna odveta

Inkvizitor se řítí do další přestřelky. V Oktagonu má velké plány, zajímala by ho i jedna odveta S Christianem Jungwirthem svedl Miroslav Brož nezapomenutelnou bitvu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jedním z hlavních taháků sobotního turnaje Fabriq MMA je návrat Miroslava Brože, kterého zřejmě čeká další drsná přebíjená v postoji.

Cesta Miroslava Brože je pořádně klikatá, v posledních letech hodně kličkoval i mezi organizacemi. Z Oktagonu prchnul do RFA, na skok se zastavil také v KSW. A pak znovu našel řeč s promotérem Ondřejem Novotným. “Domluvili jsme se s Ondrou na tom, že začnu na Fabriqu, takže jdeme do toho.” vysvětlil svou účast na turnaji spřátelené organizace Oktagonu.

K návratu přistoupil s velkou pokorou, ani se nesnažil nárokovat vyšší pozici v žebříčku. Rezolutně odmítl také spekulace ohledně účasti v projektu Tipsport Gamechanger, jelikože je přesvědčen, že si něco takového zkrátka nezaslouží. “Kdyby mi to místo nabídli, asi bych ho ani nepřijal,” přiznal. “Musím začít na chvostu a znovu si vydobýt své místo na slunci, probojovat se tam, kde jsem byl a ideálně ještě výš. Proto chci udělat znovu dobré a atraktivní zápasy, prosadit se a ukázat, že na to mám.”

A právě o víkendu může dokázat, že se s ním v rámci welteru musí počítat. Do cesty se mu postaví Denis Farkaš, který má na kontě o devět zápasů méně. Bývalý hokejový brankář ale na bilanci nehledí. “Je nevyzpytatelný, má vynikající postoj a trénuje u těch nejlepších na Slovensku. Jsem si jistý, že ho Attila skvěle připraví. Je to skoro zápas na poslední chvíli, takže se na soupeře nelze až tak dobře připravit, ale jeho styl mi určitě bude vyhovovat. Od zápasu očekávám přestřelku v postoji, jak to mám rád.”

Do duelu s Farkašem přitom nebude nastupovat v plném zdraví, ještě v prosinci jej trápilo zranění. “Cítím, že jsem tak na devadesát procent zdravý. Možná by to ještě nějaký čas na úplné doléčení chtělo, ale jsem idiot, znáte mě (smích), chci se rvát, takže těch devadesát musí stačit.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FABRIQ MMA (@fabriq_mma)

“Inkvizitor” by chtěl v letošním roce nastavit vysoké zápasové tempo, s Oktagonem vyjednává o zápasech na turnajích v Liberci a v pražské O2 areně, rád by se představil i na Štvanici. A s kým by se chtěl do budoucna utkat? “O žádné jméno si konkrétně říkat nebudu. Welterová divize je ale nabitá skvělými jmény, tam prostě člověk nemůže sáhnout vedle. Pokud bychom se bavili o tom, kdo by mě zajímal v budoucnu, tak zajímavé jméno je pro mě Robo Pukač nebo Christian Eckerlin.”

V záloze má ještě jedno jméno, které by fanoušky určitě zajímalo. S Christianem Jungwirthem se sice už jednou potkal, jak ale sám dodává, šlo o velmi vyrovnaný a atraktivní zápas, takže by teoreticky mohlo dojít k odvetě. “Tehdy jsem si ho vybral jako ideálního protivníka, abych mohl ukázat svou novou tvář a styl boje. A vyšlo to. Udělali jsme skvělou přestřelku,” zavzpomínal na turnaj v Brně. “Pokud by Oktagon chtěl odvetu, určitě bych se o tom pobavil.”

Sobotní turnaj Fabriq MMA začíná v 18:00 hodin. Celý galavečer můžete sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  FABRIQ MMA

Nejnovější články