Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Soutěž Dáváme kartám nový život se blíží do finále

Soutěž Dáváme kartám nový život skupiny ČSOB ve spolupráci s Českou poštou a společností Idemia postupuje do další fáze. V tuto chvíli více než 50 přihlášených studentů a studentek tvoří 2D nebo 3D umělecká díla z plastových karet, resp. z jejich drti a na jejich odevzdání mají ještě několik dní. Nejlepší díla bude vybírat odborná porota a také veřejnost a vítězové budou oznámeni při slavnostním vyhlášení 19. dubna v radlickém Kampusu. Výherci se mohou těšit na výhry v celkové výši 160 tisíc korun a jejich díla budou navíc vystaveny po celé republice.

„Tato soutěž je zcela v souladu s naším postojem k udržitelnosti a k maximální snaze snižování nejenom naší bankovní uhlíkové stopy,“ říká Petr Hutla, člen představenstva ČSOB zodpovědný za Řízení úvěrů a udržitelnost. „Plastové karty a drť z karet již brzy dostanou novou podobu, stanou se z nich umělecká díla. Soutěž nám totiž postupuje do svého finále a my již brzy budeme vědět, jaké umělecké dílo nejvíce oslovilo porotu, ve které také s radostí zasednu,“ doplňuje Petr Hutla.

Do konce února mají studenti registrovaní do soutěže prostor pro odevzdání svých uměleckých děl. Poté bude mít porota více než měsíc na rozhodnutí o nejlepších dílech. V porotě vedle zástupců ČSOB – Petr Hutla a Ivo Koukol zasedne také Lucie Andrlíková ze společnosti Idemia, Mgr. Eva Vele z galerie Kodl a akademický malíř doc. Roman Franta. ČSOB nestanovila pro posuzování žádná specifická kritéria. Kromě ceny poroty bude také uděleno ocenění veřejnosti a zaměstnanců ČSOB. Veřejnost bude moct hlasovat za mediální podpory vydavatelství Economia. Slavnostní vyhlášení výherců proběhne v centrále ČSOB v Radlicích ve středu 19. dubna odpoledne a ocenění studenti si mezi sebe rozdělí výhry v celkové hodnotě 160 tisíc korun. Výherci se mohou těšit na poukázky na výlety do galerií dle vlastní preference. Nejlepší díla budou v průběhu celého roku k vidění na nejrůznějších místech – na centrálách ČSOB, vybraných pobočkách ČSOB nebo v galerii Kodl.

Informace o soutěži:
ČSOB tento projekt připravila ve spolupráci s Českou poštou a společností Idemia, která pro banku dodává ekologické karty z recyklovaného PVC. Do soutěže se mohli přihlásit studentky a studenti vysokých a vyšších uměleckých škol, kterým banka prostřednictvím společnosti Idemia poskytla drť z karet pro jejich tvorbu.

Výhry v soutěži:
Výherci jednotlivých kategorií obdrží poukázky do nejznámějších galerií nebo na jiná umělecká místa v předem stanovených hodnotách.

Cena poroty v kategoriích

  • 3D umělecké dílo       40 tis. Kč
  • 2D umělecké dílo       40 tis. Kč
  • Užité umělecké dílo   40 tis. Kč

Cena veřejnosti

  • napříč kategoriemi    20 tis. Kč

Cena zaměstnanci

  • napříč kategoriemi    20 tis. Kč

Zdroj a foto: ČSOB

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *