Jiří Menzel by dnes slavil 85. narozeniny: Děti nikdy nechtěl a nakonec toho velmi litoval

Legendární český herec a režisér Jiří Menzel by dnes oslavil své 85. narozeniny. Menzel, který v roce 2020 opustil tento svět, po celý svůj život nikdy nechtěl žádné děti. Přestože vystřídal mnoho partnerek, osudovou se mu stala o čtyřicet let mladší Olga. S ní má jednu dceru a nemanželského syna z jednoho z předchozích vzplanutí.

Ta po jeho boku stála v dobrém i zlém a na svět mu přivedla dceru Evu Marii. Jak sama Olga ve svém rozhovoru pro iDnes potvrdila, před smrtí Jiří prohlásil, že velmi lituje toho, že nikdy nechtěl děti. „Jirka děti nikdy mít nechtěl. Myslela jsem si, že se to zlomí, ale nezlomilo. Takže jsme byli domluvení, že se naše cesty rozdělí,“ svěřila se původně pro web iDnes, jak jsme již psali dnes zde.

Poté od režiséra Olga odešla a dala se dohromady s Jaroslavem Brabcem, kterému v roce 2008 porodila dceru Annu Karolínu. Po čase se však rozešli a vrátila se zpět k Menzelovi. Pak zjistila, že je těhotná a v roce 2015 přivedla na svět režisérovu dceru Evu Marii.

Menzel následně litoval toho, že nechtěl děti dříve, kromě dcery s Olgou má jen ještě jednoho nemanželského syna. „Miláčku, kdybych nebyl blbej, mohli jsme teď mít už holky v pubertě. Bylo mu líto, že se nedožije jejich dospívání. Chtěl jim toho předat co nejvíce. Říkala jsem mu, že to nevadí. Zase bychom toho tolik nezažili. Hodně jsme s Jirkou cestovali,“ prozradila jeho bývalá žena pro iDnes.

Menzelův život se rapidně změnil v roce 2017, kdy podstoupil velmi náročnou operaci hlavy, po které musel být na několik týdnů uveden do umělého spánku. Poté bojoval s vážnými zdravotními problémy i s následky zánětu mozkových blan. Nemoc ho nakonec upoutala na lůžko a později na invalidní vozík. Svůj boj prohrál v roce 2020. „Nikdy nemohu zapomenout na poslední Jirkova slova, než odešel na věčnost: Miluju tě, ty moje krásná šílená,“ citoval emotivní slova jeho milované ženy Olgy Deník.

Zdroje: iDnes, Deník