Sleduj nás

Michal Martínek podrobněji o svém zranění i průběhu léčby. Jak tráví volný čas?

Michal Martínek podrobněji o svém zranění i průběhu léčby. Jak tráví volný čas? FOTO: OKTAGON MMA

Už za pár okamžiků se bude konat KSW v Liberci, kde se měl původně ukázat i Michal Martínek, než si utrhl bicepsovou šlachu a potvrdilo se nejhorší. Jak nyní tráví svůj volný čas a kdy se přibližně vrátí? 

„Jsem v režimu obžerství, válení se u televize a zlepšování reflexních atributů v rámci PS4. Pro někoho to může znít jako ráj, ale pro mě je nic nedělání a čekaní, než se zahojím, po 28 letech sportu velmi těžké a nekomfortní. Jsem zvyklý na výkon. Být neustále aktivní je pro mě droga, kterou denně potřebuji, a teď jsem musel úplně zastavit. 

Takže příjemné chvilky u PlayStationu, ale také smutek, že se nemohu hýbat. Cítím se jako silný jedinec, najednou mám jen jednu ruku a moje největší výzva je v obchodním centru vytáhnout ruku na parkovací lísteček,“ popisoval Martínek v rozhovoru pro TV Nova. 


Přední česká těžká váha má bohužel přetrženou bicepsovou šlachu, s níž byla začátkem ledna na operaci. Operující lékař pak potvrdil, že se léčba protáhne až do léta, což znamená, že si Blackbeard na svou pomstu v KSW ještě pěknou řádku dní počká. 

„Měl jsem rupturu šlachy. Praskla mi v oblasti bicepsu pod předloktím. Nechal jsem si to sešít a navrtat do kosti, aby byla silnější než předtím. Ale o to delší je rekonvalescence a rozhýbávání, abych měl stejný dosah na obě ruce. 


Chtěl jsem cvičit alespoň pravou rukou a nějak se hýbat. Řekli mi, ať se úplně zastavím, že cvičím 28 let a moje svalová paměť se do měsíce vrátí. U nás sportovců je naopak problém se zastavit. I to zranění vzniklo, protože jsem byl přetrénovaný. Kdybych cvičil, mohl bych si udělat nějakou dysbalanci,“ dodal pro TV Nova Martínek, který sní o tom, že se jednoho dne v KSW stane šampionem. 


Další články