Sleduj nás

Matavao je pro Vémolu ideální soupeř, pochvaluje si Novotný a vysvětluje proč

Matavao je pro Vémolu ideální soupeř, pochvaluje si Novotný a vysvětluje pročFOTO: OKTAGON MMA

Ondřej Novotný by nemohl být více spokojený s výběrem příštího soupeře Karlose Vémoly. 

Terminátor hledal vhodného oponenta pro zahřátí na dubnovém turnaji Oktagonu v Liberci. Téže přistup měla i sama organizace, až nakonec osud ukázal na amerického bijce Al Matavaa, který má zkušenosti dokonce i z Dana White Contender Series. Bojoval tedy o lístek do UFC. Kromě tohoto úspěchu bohužel na žádný jiný nedosáhl a nyní se fanouškům jeví spíše jako průměrný zápasník, to ale zase není až taková pravda, krotí emoce promotér Ondřej Novotný. 

„Matavaa jsme vybrali, protože jsme hledali někoho, kdo zapadne mezi střední a polotěžkou váhu. On je pro tohle ideální, neboť jak jistě víte, má velké potíže do střední navážit,“ vysvětloval Novotný ve svém pravidelném streamu. Potvrzoval tak, že i Karlos byl teď dlouhou dobu mimo hru, a proto by pro něho hned shodit do střední váhy bylo velmi složité.


„Matavao má u nás skvělé portfolio, je dostatečně zajímavý a pro váhu ideální. Myslím si, že je velmi nebezpečný. A to si myslím skutečně doopravdy, on je velice nebezpečný. Je to podsaditý týpek, pod kterého se jen tak nedostanete. Karlos možná bude po dlouhé době vyšším borcem, ale Matavao má děla, kterými skládá protivníky jako závory. Takový soupeř je vždy nebezpečný. Stačí mu jedna rána,“ je si vědom Novotný, který se už teď na turnaj v Liberci velmi těší. 


Další články