BK MLADA BOLESLAV
24. 2. 2023 | Marie Valentová, Redakce

Juniorka udržela v Karlových Varech hubený náskok

44., pátek 24. 2. 2023
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
K. V a r y - Deset minut před koncem rozhodli. Mladoboleslavští junioři ve 49. kole DHL extraligy juniorů ukořistili na ledě Karlových Varů plný bodový zisk. Nad domácími energetiky zvítězili 2:1, hned v sobotu je ale čeká další střetnutí, tentokrát s Litvínovem.
K. Vary: Dybal – Smýkal, Mähler, Cipko, Kubíček, Zolnaj, Bulka (A), Anton – Varvařovský, Adámek, Skuhravý, Šmajda (A), Šlechta, Babeliak, Handl, Váňa, Csabi, Kusak, Botoš (C)
Ml. Boleslav: Forst – Sypecký, Vlasák, Rajgl, Hrouda (A), Vochvest, Čech, Němec, Moravec (C), Polák, Lisler, Moyseyev, Gardoň, Malínek, Vítek, Hruška, Zvagulis, Vimmer, Král, Hradec (A)
Branky a nahrávky: 34. Šmajda (Csabi) – 11. Moyseyev (Hruška, Malínek), 52. Hruška (Hradec, Rajgl). Rozhodčí: Čáp, Glanc - Kotlík, Dědek. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 18:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Komentář

Už od úvodního vhození to na ledě doslova lítalo. Oba gólmani museli být ve střehu, protože hráči neustále přecházeli z jednoho pásma do druhého. První větší šanci měl David Varvařovský, který se dostal sám před branku, jenomže v té rychlosti nestihl zamířit a kotouč proletěl kolem ní. Skórovat chtěl i Adam Vlasák. Jeho střelu blokem zastavil obránce Jakub Anton. Zakončení nevyšlo ani Adamovi Csabimu. Na modré se v sedmé minutě rozmáchl Jiří Sypecký, jeho střelu tečoval Matěj Smýkal do ochranné sítě za Dybalovou brankou. Do úniku se dostal Matyáš Váňa, který kvůli bránícím hráčům za zády kotouč více přizvedl a ten tak proplachtil nad brankou a skončil v ochranné síti.

Gólovou radost si nakonec jako první užili Bruslaři poté, co se prosadil Nikita Moyseyev. Po tomto gólu se musel Adam Dybal chvíli ohánět proti výpadům hostí a vydatně mu v tom blokováním střel pomáhali jeho spoluhráči. Necelé tři minuty před koncem třetiny byl kousek od skórování Samuel Šmajda, který už chtěl poslat kotouč do odkryté části branky. Na poslední chvíli mu ho však vypíchl Tomáš Moravec. Parádně dostal kotouč zpoza branky Adam Csabi, jenomže před brankou byli jenom hráči v zelených dresech. Třetina skončila za stavu 1:0 ve prospěch Bruslařů.

Stejný svižný a bruslivý hokej jako v první třetině byl k vidění i v té druhé. Hned ve druhé minutě se po střele Vojtěcha Poláka rozezvučela tyčka u Dybalovy branky. Na druhé straně neuspěl Matěj Smýkal, jehož střela sjela po betonu Daniela Forsta. Snahy na srovnání zbrzdilo oslabení energetiků. V něm na poslední chvíli sjel kotouč z hole Vojtěchovi Polákovi a energetici se díky tomu vysvobodili. Do střely Oskara Lislera si klekl Jakub Anton. Nutno podotknout, že na to jak byly obranné řady kvůli marodce oslabeny, odváděli zbývající obránci skvělou práci. Bruslaři se od Dybalovy branky nehnuli ani po konci početní výhody, ale na domácího gólmana si nepřišli. Stejně se ale na druhé straně činil i gólman Bruslařů. Přesvědčil se o tom i Kryštof Bulka, jehož střela skončila svou pouť na Forstově betonu.

Energetici nakonec srovnali v početní výhodě. Samuel Šmajda dostal u branky nabito od Adama Csabiho. Kotouč po jeho střele po ledě projel pod nohama bránících hráčů a skončil v odkryté části branky. Bruslaři mohli jít vzápětí do vedení, když se kousek od branky napřáhl jeden z nich. Jenomže skvěle zakročil Nick Mähler, který se k němu přihnal jako vítr a kotouč mu sebral doslova pod nosem. Pro mladičkého obránce z týmu dorostu bylo dnešní utkání premiérou v juniorské extralize a na ledě se rozhodně nedal přehlédnout. Po druhé třetině se šlo do kabin za stavu 1:1.

Třetí třetina se nesla ve znamení snah obou týmů vstřelit gól a dostat se do vedení. Ačkoliv se energetici snažili, tak se jim vůbec nedařilo dostat kotouč do branky. Do výborné šance se dostal Adam Csabi, který sám mířil k hostující svatyni, jenomže dojíždějící hráči mu zakončení zkomplikovali a jeho střela neměla potřebnou razanci a kotouč skončil pod Forstovou lapačkou. Další parádní obranný zákrok vytáhl Nick Mähler proti střele Kristerse Zvagulise. Vojtěch Malínek střílel těsně před brankou do její odkryté části, jenomže do střely pohotově vpadl Jakub Anton. Malínek byl zřejmě zklamaný a po Antonovi vyjel. Došlo k menší strkanici, která se však obešla bez potrestání ze strany rozhodčích. Adam Dybal si následně připsal několik zákroků.

Jenomže pak přišel hodně smolný gól. Vojtěch Hradec střílel kousek od modré a jeho dělovku Dybal skryl v náruči. Jenomže, jak se k němu Bruslaři rozjeli, tak skončil na zádech a kotouč mu vypadl. Jakub Hruška před brankou nezaváhal a kotouč do ní zametl. V závěru třetiny nevyšla šance Adamovi Csabimu a se svou střelou z kruhu neuspěl proti Forstovi ani Boris Babeliak. Energetikům nepomohla ani závěrečná power play. Z vítězství se nakonec potřetí v sezóně radovali Bruslaři.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.