25. února 2023 • 06:40

SESTŘIHY: Kämpf pomohl k výhře Toronta, opět se trefil i Nečas

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Kämpf pomohl v NHL hokejistům Toronta šestým gólem sezony k výhře 2:1 v prodloužení nad Minnesotou a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Skóroval také Martin Nečas, který se podílel jednou trefou na vítězství Caroliny 4:0 nad Ottawou. David Rittich se dostal od začátku třetí třetiny do brankoviště Winnipegu, který doma podlehl Coloradu 1:5, a z deseti střel neinkasoval.



Brandon Duhaime dostal Minnesotu ve 13. minutě do vedení, ale ještě v úvodní třetině vyrovnal Kämpf. Český útočník si sjel před branku na přihrávku Williama Nylandera od zadního mantinelu a střelou bez přípravy překonal Filipa Gustavssona.

Další gól padl až v prodloužení, rozhodl ho individuální akcí Nylander. Švédský útočník obral v útočném pásmu u mantinelu o puk Fredericka Gaudreaua, kličkou oklamal Matta Boldyho a z hranice brankoviště ukončil zápas.

„Spousta našich útočníků umí odebrat soupeři puk, ale Willie je v tomhle jedním z nejlepších hráčů v lize. Když ho máte za zády, nikdy nemůžete být v klidu a ten manévr, kterým se dostal k brance, byl neuvěřitelný,“ uvedl obránce Mark Giordano, který zastavil v zápase svým tělem tři střely a vyrovnal rekord NHL Krise Russella v počtu zblokovaných puků (2044).

„Nikdo nemá rád, když je na ledě při inkasovaném gólu a musí vytahovat puk z branky. Snažíte se tomu všelijak zabránit. Věřím, že ještě jeden blok ve zbytku sezony přidám,“ doplnil Giordano.

Carolina, která vyhrála popáté v řadě, vedla brankami Brenta Burnse a Setha Jarvise už v sedmé minutě 2:0. Náskok zvýšil ve třetí třetině Nečas, poté co se prosadil střelou z levého kruhu pod horní tyč. Vítězství zpečetil Brady Skjei při risku Ottawy bez gólmana. Hlavním strůjcem úspěchu byl brankář Antti Raanta, neboť zastavil všech 32 střel a připsal si třetí nulu v sezoně.

„Zápas jsme ztratili v první třetině. V další dvou jsme tlačili a udělali vše, co bylo v našich silách. Ale mají dobrý tým, už si výhru nenechali vzít,“ řekl trenér Ottawy D.J. Smith. Jeho svěřenci nevyzráli na Raantu, s nímž v brance získala Carolina v posledních dvanácti zápasech 23 z 24 možných bodů.

Rittich odchytal třetinu

Rittich nahradil Connora Hellebuycka, který pustil první čtyři góly v úvodních jedenácti minutách a celkově inkasoval pětkrát z 26 střel. Colorado vedlo po 19 sekundách trefou Nathana MacKinnona. Domácí Mason Appleton sice brzy vyrovnal, ale obhájce Stanleyova poháru třígólovou smrští odskočil na 4:1. Postupně se prosadili Mikko Rantanen, J.T. Compher a Bowen Byram. Výhru pojistil ve 32. minutě Matt Nieto.

„Naši nejlepší hráči nás od začátku táhli k vítězství a to se přeneslo i na ostatní po celý zbytek zápasu,“ uvedl trenér Colorada Jared Bednar. MacKinnon pošesté v řadě zaznamenal v utkání alespoň dva body a Rantanen je prvním hokejistou Avalanche od sezony 2002/03 s třiceti góly v rovnovážném počtu hráčů na ledě. Před dvaceti lety se stejný kousek povedl Milanu Hejdukovi.

Jednačtyřicetiletý gólman Craig Anderson se blýskl 53 zákroky při výhře Buffala 3:1 na ledě Floridy. O čisté konto jej připravil Verhaeghe, když snížil ve 49. minutě na 1:2. Na gól mu přihrál Anthony Duclair, který nastoupil k prvním zápasu sezony po operaci achilovky. K výhře nasměrovali Sabres dvěma góly Jeff Skinner a třemi přihrávkami Tage Thompson.

Buffalo se výhrou posunulo do postupové osmičky ve Východní konferenci. Stejně bodů má ale devátý Detroit i desátá Florida. Jen o bod zpět je Pittsburgh a o dva Washington.

Góly

Domácí: 48:24. Verhaeghe

Hosté: 23:51. J. Skinner, 28:44. Tuch, 50:36. J. Skinner

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Lyon) – Forsling, Ekblad (A), M. Staal, Montour, Kiersted, Gudas – Verhaeghe, Luostarinen, M. Tkachuk (A) – Duclair, Lundell, Reinhart – Lomberg, E. Staal, Cousins – Děnisenko, Coli. White, Dalpe.

Hosté: C. Anderson (Comrie) – Dahlin (A), Jokiharju, Samuelsson, Power, Bryson, Ljubuškin – J. Skinner, Ta. Thompson, Tuch – Peterka, Cozens, V. Olofsson – Mittelstadt, Krebs, Quinn – Girgensons (A), Jost, Okposo (C).

Rozhodčí

Stadion

FLA Live Arena, Sunrise

Góly

Domácí: 16:07. Kämpf, 61:05. Nylander

Hosté: 12:10. Duhaime

Sestavy

Domácí: Samsonov (Woll) – Brodie, Rielly (A), Liljegren, Giordano, Holl, Timmins – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner, O'Reilly, Tavares (C) – Järnkrok, Kämpf, Engvall – Kerfoot, Acciari, Aston-Reese.

Hosté: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon (C), Middleton, Dumba (A), Goligoski, Addison, Mermis – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – Boldy, J. Eriksson Ek, M. Foligno (A) – Duhaime, F. Gaudreau, Greenway – Reaves, Dewar, Shaw.

Rozhodčí

Rooney, Dunning – Toomey, Flemington.

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Návštěva

18 575. diváků

Góly

Domácí: 40:09. Tippett, 58:32. Provorov

Hosté: 17:50. Savard, 19:56. Tierney, 27:12. Suzuki, 46:26. Ylönen, 52:12. Jos. Anderson

Sestavy

Domácí: Hart (Ersson) – Provorov, Sanheim, York, Ristolainen, Seeler, DeAngelo, Braun – Laughton (A), Hayes, Allison – J. van Riemsdyk, Frost, Tippett – Lycksell, N. Cates, Farabee – Deslauriers, P. Brown.

Hosté: Allen (Montembeault) – Matheson, J. Barron, Schueneman, Savard (A), Harris, Kovacevic – Harvey-Pinard, Suzuki (C), Jos. Anderson (A) – R. Pitlick, Dvorak, Dadonov – Hoffman, Drouin, Ylönen – Pezzetta, Tierney, Belzile.

Rozhodčí

Kozari, Lee – Jackson, Pancich

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Góly

Domácí: 03:48. Burns, 06:29. Jarvis, 52:34. Nečas, 56:30. Skjei

Hosté:

Sestavy

Domácí: Raanta (Andersen) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Jarvis, S. Aho II (A), A. Svečnikov – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook – Stepan, Stastny, Noesen.

Hosté: Talbot (Sögaard) – Zub, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Brännström – Giroux (A), Stützle, B. Tkachuk (C) – Batherson, Pinto, DeBrincat – Gauthier, Greig, Brassard – Watson, Gambrell, M. Joseph.

Rozhodčí

Blandina, Dwyer – Gawryletz, Smith

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

18 788 diváků

Góly

Domácí: 36:34. Dobson, 55:23. Pelech

Hosté: 26:40. Danault, 28:05. Kaliyev, 32:14. Vilardi

Sestavy

Domácí: Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Pulock, Romanov, Dobson, S. Aho I – M. Martin, Horvat, Lee (C) – Palmieri (A), Nelson (A), Parise – Fasching, Cizikas, Durandeau – R. Johnston, Koivula, Holmström.

Hosté: Quick (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, Se. Walker, Edler – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Fiala – Vilardi, Lizotte, Iafallo – Kaliyev, Kupari, Anderson-Dolan.

Rozhodčí

Eric Furlatt, Garrett Rank. Čároví: James Tobias, Brad Kovachik

Stadion

UBS Arena, New York

Návštěva

17255 diváků

Góly

Domácí: 03:12. Appleton

Hosté: 00:19. MacKinnon, 04:32. Rantanen, 07:34. Compher, 10:58. Byram, 30:59. Nieto

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (41. Rittich) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Schmidt, Samberg – Appleton, Scheifele (A), Connor – Wheeler, Dubois, Ehlers – Kuhlman, Lowry (A), M. Barron – Jonsson Fjällby, Stenlund, Mäenalanen.

Hosté: Georgijev (J. Johansson) – D. Toews (A), Girard, Manson, Byram, MacDermid, Englund, B. Hunt – Ničuškin, MacKinnon (A), Lehkonen – Rantanen, Compher, Rodrigues – L. O'Connor, Newhook, Malgin – Nieto, Cogliano.

Rozhodčí

Hebert, Pollock – Mills, O´Quinn

Stadion

Canada Life Centre, Winnipeg

Návštěva

14 157 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud