Klienti Domova seniorů v Kytíně se dočkají nových pokojů

regiony

Krajská rada schválila vyhlášení veřejné zakázky na stavební práce na rekonstrukci pokojů v Domově seniorů v Kytíně.

Klienti Domova seniorů v Kytíně se dočkají nových pokojů
Ilustrační foto
26. února 2023 - 12:30

Předpokládaná cena celé akce je necelých 7 milionů korun včetně DPH, z čehož 75 % bude hrazeno z dotace Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky. Zbylých 25 % pak půjde z rozpočtu Středočeského kraje. Dokončení rekonstrukce je plánováno v příštím roce.

Co přesně je v plánu, upřesňuje radní pro oblast sociálních věcí Martin Hrabánek: „V Domově seniorů v Kytíně budeme rekonstruovat 43 pokojů včetně hygienických zázemí. Domov už nyní nabízí seniorům ty nejkvalitnější služby, dvanáct pokojů bylo již upraveno a zmodernizováno v minulých letech, nyní tedy máme v plánu dokončit celkovou rekonstrukci a modernizaci všech pokojů a nabídnout tak zdejším klientům  pohodlnější a modernější zázemí pro jejich život.“

Na stavební práce na rekonstrukci pokojů bude vyhlášena veřejná zakázka. „Jedná se o úpravu 23 jednolůžkových a 20 dvoulůžkových pokojů v Domově seniorů a zároveň budou rekonstruovány také koupelny klientů domova. Rekonstrukce se netýká stávajících inženýrských sítí. Dodavatel musí počítat i s tím, že veškeré práce budou probíhat za plného provozu ve všech třech podlažích obou stávajících zařízení,“ uvádí radní pro oblast investic, majetku a veřejných zakázek Libor Lesák.

Domov U Anežky v Luštěnicích se dočká rozšíření

Kraj neustále pracuje na modernizaci zařízení sociálních služeb a rozšiřování nabídky sociálních služeb. Současně se rovněž snaží navyšovat kapacitu těchto zařízení zejména v oblastech, kde jsou lůžkové kapacity sociálních služeb dlouhodobě nedostatečné. V současné době například probíhá rekonstrukce Domova v Mladé Boleslavi, kde dojde k navýšení kapacity o 18 lůžek. Další navýšení, rovněž o 18 lůžek, má kraj v plánu v Domově U Anežky v Luštěnicích, kde v tuto chvíli probíhá veřejná zakázka na přístavbu nového patra s pokoji pro nové klienty, včetně vybudování moderní kuchyně a jídelny pro nové i stávající klienty domova. Další veřejná zakázka je v tuto chvíli vypsána též na projektové řešení přístavby nového pavilonu domova seniorů v Jenštejně, kde kraj plánuje navýšit kapacitu domova o dalších 26 lůžek.

Středočeský kraj má ve své Síti sociálních služeb aktuálně 65 domovů pro seniory, s domovy se zvláštním režimem jde o 95 služeb, ve kterých je asi 6 tisíc lůžek, z toho 4 274 lůžek pro seniory a 1871 lůžek se zvláštním režimem.

Informoval Krajský úřad Středočeského kraje.

(jv,stredoceskenovinky.cz foto:arch)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 13%
transparent.gif transparent.gif