Hlavní obsah

Tottenham - Chelsea 2:0Blues se dál trápí, v lize nezvítězili popáté za sebou

Fotbalisté Chelsea v 25. kole anglické ligy prohráli na hřišti londýnského rivala Tottenhamu 0:2, v lize už popáté za sebou nedokázali zvítězit a počtvrté v této sérii nedali gól. Zatímco domácí tým si upevnil čtvrté místo znamenající postup do Ligy mistrů, soupeř přes lednové nákupy drahých posil nevybředl z krize a už jen díky lepšímu skóre se drží v horní polovině tabulky.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fotbalisté Chelsea v 25. kole anglické ligy prohráli na hřišti londýnského rivala Tottenhamu

Článek

Chelsea v zápase už v 19. minutě přišla o zraněného stopera Thiaga Silvu kvůli zranění. V nastavení první půle pak po potyčce dostal červenou kartu Zijach, ale po přezkoumání videozáznamu rozhodčí vyloučení odvolal.

Hosté pak nezachytili nástup do druhého poločasu a po pouhých 19 sekundách prohrávali. Brankáře Arrizabalagu překonal pohlednou střelou pod břevno záložník Oliver Skipp. Dvaadvacetiletý odchovanec severolondýnského klubu dal první gól v anglické nejvyšší soutěži i v dresu Tottenhamu.

Vítězství pojistil osm minut před koncem pro změnu historicky nejlepší střelec Tottenhamu Harry Kane. Kapitán mužstva a s 18 góly druhý nejlepší střelec soutěže se stal po Robertu Lewandowském druhým hráčem z pěti elitních evropských lig, který v každé z posledních devíti sezon nastřílel v soutěžních zápasech alespoň 20 branek.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:
Tottenham - Chelsea 2:0 (46. Skipp, 82. Kane).

Reklama