Exkluzívní kolekci skotské whisky Royal Salute vytvořil módní návrhář Richard Quinn

Royal Salute představuje novou kolekci exkluzivních sběratelských whisky Couture Collection oslavující mimořádnou kreativitu v oblasti módy. Úvodní edice Royal Salute 21 Year Old Richard Quinn byla navržena ve spolupráci s hvězdou britské módní scény Richardem Quinnem. Je inspirována návrhářovým jedinečným stylem reinterpretace klasických květinových vzorů s moderním a neotřelým nádechem. Výsledný, na míru vytvořený živý potisk zdobí limitovanou edici lahví a dokonale vystihuje tvůrčí harmonii mezi Royal Salute a Richardem Quinnem – vyvažuje krásu a eleganci okvětních lístků růží s moderním stylem reprezentovaným trny.

Spolupráce mezi značkou Royal Salute a návrhářem Richardem Quinnem vychází ze společné touhy překračovat možnosti a očekávání svého řemesla. Posouvání hranic míchání whisky je pro Royal Salute stěžejním tématem, zatímco Richard Quinn se díky svému odvážnému, elegantnímu a emotivnímu stylu dočkal uznání nejenom od odborné veřejnosti, ale také od Jejího Veličenstva královny Alžběty II., která jeho práci v roce 2018 ocenila prestižní cenou „Award for British Design“.

„Možnost kreativně spolupracovat se společností Royal Salute byla úžasnou zkušeností. Vždycky mě fascinovalo poznávat řemeslnou zručnost a inovace v rámci různých expertíz, proto bylo pro mě objevování světa odborně míchané a vysoce vyzrálé whisky tak silným zdrojem inspirace. Spolupráce byla skutečným tvůrčím procesem a jsem nadšený, že edice, která vznikla z tohoto skvělého partnerství, vystihuje obě naše vášně skutečně moderním způsobem. Moc se mi líbí myšlenka, že mé návrhy pro Royal Salute budou po dlouhá léta sbírány a ceněny milovníky whisky a módy po celém světě,“ říká ke spolupráci Richard Quinn.


Richard Quinn vystudoval prestižní londýnskou školu umění a designu Central Saint Martins a vedle ocenění královnou Alžbětou II. za britský design také získal na Fashion Awards 2018 cenu v oblasti dámské módy Award for British Emerging Talent in Womenswear“. Bujaré květy, těžké perly a originální pojetí latexu jsou charakteristickými prvky stylu Richarda Quinna. Do stejného stylu se rozhodl obléknout i láhev nové whisky. Sběratelská edice byla vyrobena ve dvou variantách, v bílé a černé, přičemž na českém trhu je v prodeji pouze černé provedení. Odvážné pojetí klasického porcelánového flakonu Royal Salute přináší elegantní zdobení modrými okvětními lístky na pozadí bílých trnů, inspirované neobyčejným světem whisky Royal Salute. Oko poutající design v sobě snoubí sofistikovanost s prvky rebelie, což jsou charakteristické znaky Quinnova osobitého designu.

Díky odborným zkušenostem v umění míchání whisky se uvnitř okouzlujících a nápaditých lahví Royal Salute 21 Year Old Richard Quinn ukrývá stejně výjimečná nová 21letá směs. Tu vytvořil proslulý master blender značky Sandy Hyslop a jako hlavní inspiraci použil Quinnův designový styl. Poprvé v historii značky Royal Salute totiž byla whisky vyrobena tak, aby odrážela Quinnův design láhve, a nikoli naopak. Běžně jsou flakony navrhovány tak, aby odpovídaly blendu, který je v nich uložen. Sandy Hyslop ručně vybral více než 31 vzácných jednosladových a obilných whisky, které zrály minimálně 21 let. Jedná se o stejný počet složek, jaký byl věk návrháře Richarda Quinna v době, kdy blend vznikal, a jsou v něm použity tzv. lost distilleries, zaniklé palírny jako například Imperial, Dumbarton, Caperdonich. Tělo blendu je postaveno na palírně Braeval a díky tomu má výrazné květinové tóny. Aromatický charakter s intenzivní hloubku doplňují příjemné tóny dubu a koření a bohatý lahodný závěr.

„Mým úkolem jako master blendera je zajistit, aby měly všechny edice Royal Salute svůj charakteristický styl s bohatým, sladkým, ovocným a komplexním charakterem,“ sdílí Sandy Hyslop, master blender společnosti Royal Salute a dodává: „Pokud někomu chutná Royal Salute, chci, aby si koupil edici Richard Quinn a získal stejnou chuť, ale s extra tóny navíc. Abych toho dosáhl, chtěl jsem do směsi vnést opravdu krásné květinové chutě, v nichž se objeví skutečně sladký květinový buket.“

Chuťový profil:

Vůně: Bohatá a ovocná, s tóny červených jablek a broskví, v kombinaci s krémovým crème brulée, lískooříškovou čokoládou, pomerančovou kůrou a výraznými květinovými tóny.

Chuť: Bohatá a sladká s lahodnou chutí meruněk a manga, následovanými tóny vanilky, čokolády a zázvoru.

Závěr: Bohatý a dlouhý, s přetrvávající květinovou sladkostí.

Royal Salute 21 Year Old Richard Quinn bude k dostání od poloviny března 2023 na e-shopu www.prestigeselection.cz

You may also like...