15 filmů (nejen) na Netflixu, o kterých se teď nejvíce mluví

Foto: Nezvěstná (Sony Pictures), Ant-Man a Wasp: Quantumania (Marvel), Sharper (Apple TV+)

Přehled filmů, o kterých se momentálně nejvíce mluví na sociálních sítích. Nejen o těch dobrých. Ve výběru nechybí například třetí Ant-Man, který mnoho diváků zklamal, české snímky Il Boemo, BANGER. a Spolu nebo výborné filmy, které nemají českou distribuci – Infinity Pool, Sisu či Kompromat.

Ant-Man a Wasp: Quantumania | kino

Scott Lang a Hope Van Dyne spolu s Hankem Pymem a Janet Van Dyne prozkoumávají Quantum Realm, kde interagují s podivnými tvory a vydávají se na dobrodružství, které přesahuje hranice toho, co považovali za možné. Prachbídně přijatá marvelovka, která zažívá propad i v kinech.

BANGER. | 1. 3. na Netflixu

Drogový dealer, který se chce prosadit na rapové scéně, shání během divoké noční jízdy peníze, aby mohl nahrát svůj hit. Syrové drama celé natočené kamerou v telefonu. Jeden z nejlépe hodnocených českých filmů z roku 2022 konečně online.

Creed III | 2. 3. v kinech

Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví přítel z dětství Adonise Creeda a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Další Rocky bez Rockyho je prý skvělou podívanou.

Dívka a moře | Netflix

Houževnatá mladá Australanka si jde odhodlaně za svým snem a musí překonat velký strach, aby jako nejmladší člověk na světě sama obeplula celou zeměkouli. Zatím největší filmové překvapení z dílny Netflixu v tomto roce. Hraje Teagan Croft ze seriálu Titans.

Il Boemo | Netflix

Historický velkofilm je inspirovaný skutečným příběhem jednoho z nejvyhledávanějších hudebních skladatelů druhé poloviny 18. století – Josefa Myslivečka. Český film nominovaný na jedenáct Českých lvů.

Invalida | 20. 4. v kinech

Divoká 90. léta. Šusťákové soupravy, pestrobarevné bundy, velké magnetofony. V této době se odehrává příběh Laca Hundera – údržbáře muzea, který je hrdý na svou práci, ale kvůli své cholerické povaze se ocitá v nesprávný čas na nesprávném místě. Slovenský filmový zázrak.

Infinity Pool | bez distribuce

Film vypráví o páru na dovolené, který se pod vedením svůdné a záhadné ženy vydává mimo areál letoviska a ocitá se v kultuře plné násilí, hédonismu a nevýslovné hrůzy. Tragická nehoda je brzy postaví před politiku nulové tolerance zločinu. Novinka Brandona Cronenberga.

Kompromat | bez distribuce

Mathieu, francouzský státní úředník, je přes noc zatčen ruskými úřady. Uvězněn a obviněn ze sexuálního zneužívání vlastní dcery, si uvědomí, že je obětí kompromatu. Je izolován a nemá se na koho obrátit. Prokázat svou nevinu je nemožné: jediným řešením je útěk.

Medvěd na koksu | kino

Medvědi bohužel nevědí, že když najdou v lese kokain, který při neúspěšné předávce vypadl z letadla pašerákům, neměli by ho žrát. Takový medvěd na koksu totiž vůbec neví, co dělá. Založeno na skutečné události z roku 1985, přijato velmi vlažně.

Nezvěstná | kino

Matka mladé June zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zdařilý thriller od tvůrců výborného Pátrání.

Plane | bez distribuce

Pilot Brodie Torrance (Gerard Butler) zachrání své pasažéry před zásahem blesku riskantním přistáním na válkou zmítaném ostrově. Když většinu cestujících zajmou nebezpeční rebelové jako rukojmí, jediným, na koho se Torrance může spolehnout, je Louis Gaspare, obviněný vrah, kterého převáží FBI. Akční béčko.

Sharper | Apple TV+

Tento film poodkrývá tajemství roztroušená po New York City, od střešních bytů na Páté avenue až po temná zákoutí Queens. Podezřelé motivy a očekávání jsou postaveny na hlavu, když nic není takové, jak se na první pohled zdá.

Sisu | bez distribuce

Na sklonku druhé světové války, hluboko v laponské divočině, hledá Aatami Korpi zlato. Nakonec je jeho tvrdá práce odměněna, zlatý prach v pánvi se rozrůstá v kousky zlata a Aatami se vydává odnést svůj zlatý poklad do nejbližšího města. Tam ale narazí na nacistickou hlídku.

Spolu | Prima+

Tereza se po rozchodu s přítelem vrací domů k matce a svému autistickému bratru Michalovi. Na první pohled je jasné, že se zde od dob jejího dětství nic nezměnilo a bratr má stále ve všem přednost. Jeden z nejlepších českých filmů minulého roku.

Velryba | kino

Téměř tří set kilový osamělý učitel, ztvárněný miláčkem publika Brendanem Fraserem, se snaží najít cestu zpět ke své dceři Ellie. Pod tíhou vlastních traumat se jen složitě vyrovnává s minulostí, uzavřel se ve svém bytě, stresové situace řeší přejídáním, ale na půdorysu svého třípokojového bytu je majákem dobra pro sebe i své okolí.