Vstupenky online

Základní část končí, poslední utkání odehraje Vsetín proti Kolínu

Jan Tajzler • 27.02.2023

Dlouhodobá fáze Chance ligy je u konce, ve středu bude zpečetěna závěrečným 52. kolem, ve kterém vsetínský tým na domácím ledě vyzve Kolín. Kozlové přijíždí na Valašsko s touhou dosáhnout postupu do předkola play-off, aktuálně na kýžené pozice ztrácejí jediný bod. Vsetín středeční duel bude moct využít jako generálku před startem čtvrtfinálové série play-off, neboť na ledě pražské Slavie už si zajistil zisk 2. místa. Souboj Vsetína s Kolínem odstartuje na Lapači v 17:30.

Partner utkání: 

Kozly čeká zápas o všechno

Kolínský tým i letos bojuje o možnost účastnit se vyřazovacích bojů. Skromný klub s podporou extraligového Mountfieldu šlape na paty pražské Slavii a ohrozit může také Frýdek-Místek, na Pražany ztrácí Kolín jediný bod na Frýdek pak dva. Cesta do vytouženého předkola povede přes Lapač, kde Kolín musí bezpodmínečně zvítězit a doufat v příznivé výsledky z ostatních stadionů.

Středočeský tým vykřesal naději na postup v pondělním domácím duelu se Sokolovem, ve kterém původně ztrácel jednu branku, ale nakonec získal utkání na svou stranu v prodloužení po výsledku 2:1. Získané dva body představují ještě naději pro kozly. Na čem by Kolín mohl do utkání na Lapači stavět jsou zkušení hráči typu Petra Koukala, který už v kariéře několikrát absolvoval zápasy o všechno, v Kolíně navíc plní i roli jednoho z nejlepších týmových střelců, když zaznamenal 13 branek. Nejproduktivnějším hráčem je stále odchovanec kolínského hokeje Zdeněk Král (11+34). Na marodce však Kozlové mají Kryštofa Ouřadu, který jinak prožívá bodově vydařenou sezonu.

Na Lapači by však Kozlům neměl chybět produktivní obránce Zdeněk Čáp (3+21), pro Kolín je pak důležitá i přítomnost Reného Piegla (6+9). Žádný důležitý duel nelze zvládnout bez podpory brankáře, jasnou jedničkou středočeského celku je Jakub Soukup, který letos odchytal 45 duelů s úspěšností zákroků před 90 % a průměrem inkasovaných branek 2.74.

Kolín už se nemá na co šetřit, pokud nechce ve středu sezonu ukončit, bude muset bezpodmínečně zvítězit a doufat v zaváhání Slavie, která nastoupí na ledě Jihlavy i Frýdku-Místku, který po skalpu Zlína zamíří do Litoměřic.

Zvládne Vsetín generálku na play-off?

Valaši se v pondělí spravili chuť po sobotním nezdaru s Třebíčí a na ledě pražské Slavie potvrdili titul nejlepšího týmu na ledech soupeřů. Trenér Weintritt uvítal zpět do sestavy uzdravené útočníky Pavla Klhůfka i Romana Půčka, kteří vytvořili druhou útočnou formaci s Miroslavem Holcem a právě tohle trio se tučným písmem podepsalo pod tříbodový triumf z Edenu, když se každý z členů druhé lajny brankově prosadil. Holec prožívá od přestupu na Vsetín vydařené období, proti Třebíčí si připsal dva kanadské body, v Praze byl dokonce u čtyř branek vsetínského týmu, když kromě jedné vstřelené na další tři asistoval.

Na Valašsku doufají, že smůlu na zranění či nemoci už si vybrali. Trenéři ještě čekají na uzdravení zkušených obránců Jiřího Říhy s Markem Voženílkem. Do zápasového rytmu už se dostává po delší odmlce David Kájínek a po boku Luboše Roba v první formaci znovu nastoupil kapitán Vít Jonák, připravil v přesilové hře branku pro Šimona Jenáčka, vsetínský zadák v utkání na Slavii zaznamenal hned dva kanadské body, v letošní sezoně už připsal 7 branek a stejně tak i asistencí.

Vsetín už může hrát uvolněně, do play-off půjde ze 2. místa, nic na tom nezmění případná výhra Poruby ve Zlíně, protože i kdyby Valaši už nebodovali, Poruba doplatí na vzájemné zápasy, s Valachy letos neuhrála jediný bod. Tento fakt však určitě svěřence trenéra Weintritta nemůže uspokojit. Vsetínští mají poslední zápasovou příležitost jak vyladit výkon na start čtvrtfinálové série a dá se předpokládat, že Vsacané budou chtít odehrát utkání pokud možno v co nejsilnější sestavě. Poslední zápas základní části odstartuje na Lapači ve středu v 17:30.

Sestavy v posledním kole:

Vsetín: Žukov – Kajínek, Jenáček, O. Němec (A), Česánek, Smetana (A), Ondračka, Hryciow – Jonák (C), Bērziņš, Rob – Holec, Klhůfek, R. Půček – Sihvonen, Přikryl, Š. Bláha – Hořanský, Lichanec, Jenyš.

Kolín: Soukup – Aubrecht, Gaspar, Piegl (A), Kukla, Zajíc, T. Jelínek, Naar – Mar. Novák, Koukal (C), Z. Král (A) – J. Sklenář, Matějček, Kadlec – D. Šedivý, Morong, K. Lang – Jiruš, Moravec, Pajer.

banner pod článkem