Magazín Trade News cílí na Sever

Skandinávie se o nás zajímá víc než dřív, zkusme toho využít

TRADE NEWS vstoupil do 12. ročníku! Vzal si do hledáčku severské trhy, a to nejen díky předsednictví Švédska v Radě EU. I když nejde o nijak snadné exportní cíle, neboť stále platí, že musíte překonat opravdu silnou konkurenci a nabídnout nejvyšší kvalitu a stoprocentní spolehlivý servis, právě nyní je pravá chvíle se o to pokusit. Českým subjektům nahrává skutečnost, že tamní firmy už nechtějí nakupovat v Asii a hledají nové, bližší dodavatele.

"K některým skandinávským klientům jsme se dřív prostě nedokázali dostat, a teď k nám jejich zástupci třeba na veletrhu přijdou sami a hledají, kde bychom si vzájemně mohli být užiteční," potvrzuje Tomáš Rousek, ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade Stockholm . Podle jeho slov se některým českým společnostem v poslední době povedlo dřív nebývalé – úspěšný obchod se švédskými partnery do roka a do dne od prvního kontaktu.

"Potřebujeme kreativní společnosti, které budou myslet o krok napřed," zmiňuje v exkluzivním rozhovoru velvyslanec Švédska v ČR Fredrik Jörgensen . Security, competitiveness, transition | iTradeNews.cz Říká mimo jiné, že Češi a Švédové si rozumějí, neboť mají hodně společného. Zjednodušeně řečeno je lze podle něj považovat za národy vynálezců a inženýrů a možná ne až tak přirozených obchodníků. Milují přírodu, mají stejnou vášeň pro lední hokej, tenis a houbaření. A také rádi jezdí na své chaty a chalupy.

(Nejen) láska k přírodě nás ostatně spojuje i s Dány, Finy a Nory, tedy obyvateli zemí, které se také ocitly v právě vycházejícím TRADE NEWS. O všech z nich se v čísle dozvíte spoustu aktuálních informací. Příležitosti se tam otevírají v oblasti obnovitelných zdrojů energie, zdravotnictví, digitálních službách a technologiích. Ovšem uspět může i originální produkt "z jiného soudku", o čemž svědčí například nedávné úspěchy českého vydavatelství.

TRADE NEWS nabízí tradičně množství dalších témat. Možná tu objevíte programy mezinárodní spolupráce Interreg, díky nimž můžete získat pomoc zahraničních expertů, a vyřešit tak svůj problém. Anebo se dozvíte, jak uklidnit zárukami EGAP bankovní domy a obchodní partnery nebo jak mít díky Roger Platbě peníze na svém účtu do tří dnů, i když váš klient trvá třeba na 120denní splatnosti.

"Naše země má štěstí na skvělé kapitány průmyslu," uvozuje rozhovor pro TRADE NEWS člen představenstva KB David Formánek. David Formánek: Our country is lucky to have great industry leaders | iTradeNews.cz A příběhy českých firem provázející aktuální vydání vás o tom přesvědčí: Filip Hazuka: Chceme držet světové prvenství | iTradeNews.cz

Filip Hazuka: We want to be global leaders | iTradeNews.cz

Retap vítězí inovacemi | iTradeNews.cz

Innovation gives Retap competitive edge | iTradeNews.cz

Manželé Florovi: Svou práci prostě milujeme | iTradeNews.cz

TRADE NEWS vydává agentura ANTECOM jako magazín AMSP ČR o obchodu a exportu. Je distribuován bezúplatně přímo k manažerům firem s rozhodující pravomocí. Zdaleka se nejedná pouze o členy AMSP ČR, ale také o další společnosti a instituce. Je připravován ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a institucemi podporujícími český vývoz, jako jsou například CzechTrade, EGAP, NRB, ICC ČR, a s Ministerstvem zahraničních věcí ČR. První letošní číslo vyšlo na 92 stranách auditovaným nákladem 7000 výtisků.

Online si ho přečtete zde: www.itradenews.cz. U nás se za stahování neplatí.

Kontakt:

ANTECOM s.r.o.

TRADE NEWS

produkce@antecom.cz

www.itradenews.cz

www.tradenews.cz

priloha

priloha

priloha

Klíčová slova ČR-obchod-média-firmy-Antecom

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Obchod, marketing

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.