Antonín Bořuta  Zkušený obránce dříve hrával extraligu za Zlín, byl taky v Olomouci, ve Znojmě nebo v Havířově. Loni působil v Innsburcku a anglickém Sheffieldu, odkud před sezonou přišel do Třebíče. Čtyřiatřicetiletý Antonín Bořuta má na kontě už 36 (6+30) bodů.
 Martin Dočekal  Třebíčský rodák je největší hvězdou letošního prvoligového ročníku. Několik let hrával extraligu za Kometu, byl taky ve Spartě, Vítkovicích nebo v Plzni, celý letošní ročník ale odehrál za Horáckou Slavii. Dvaatřicetiletý útočník má na kontě 27 gólů, 31 asistencí a je nejproduktivnějším hráčem soutěže.
 Ladislav Bittner  Třicetiletý útočník hokejově vyrůstal v Liberci, za první tým Bílých Tygrů si ale nikdy nezahrál. Nastupoval za Benátky nad Jizerou, Vrchlabí a v průběhu ročníku 2019/20 přišel do Třebíče. Každým rokem je hodně produktivní a k lídrům týmu patří taky letos. V sezoně dal už 24 branek, ke kterým přidal 20 asistencí.
 Matěj Psota  Stejně jako Bittner prošel mládeží Liberce, ve kterém se prosadil až do prvního týmu a v několika zápasech si zahrál i extraligu. V Třebíči se poprvé objevil v sezoně 2015/16, letos však hraje svůj nejlepší ročník. Devětadvacetiletý forvard posbíral už 37 (20+17) bodů a vytvořil si osobní maximum.
5
Fotogalerie

Historická sezona. 5 hráčů, díky kterým Třebíč poprvé ovládla základní část Chance ligy

Základní část hokejové Chance ligy má před sebou poslední kolo. Tabulku poprvé v historii ovládla Třebíč.

V Chance lize působí Vsetín, Slavia, Jihlava či Poruba, vítězem základní části se ale stala poprvé v historii Třebíč. Jména pěti hráčů, díky kterým je Horácká Slavia na vrcholu, najdete v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 6

Pavel Jekel

Pavel Jekel Třebíč.jpg

Sedmadvacetiletý gólman má na kontě několik startů za extraligovou Kometu, do kádru brněnského celku se ale nikdy natrvalo neprosadil. Zato v Třebíči je už několik let oporou a velmi dobré výkony předvádí i v letošním ročníku. V průměru inkasuje jen dvě branky na zápas a úspěšností zákroků atakuje 93 procent.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 6

Antonín Bořuta

Antonín Bořuta Třebíč.jpg

Zkušený obránce dříve hrával extraligu za Zlín, byl taky v Olomouci, ve Znojmě nebo v Havířově. Loni působil v Innsburcku a anglickém Sheffieldu, odkud před sezonou přišel do Třebíče. Čtyřiatřicetiletý Antonín Bořuta má na kontě už 36 (6+30) bodů.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 6

Martin Dočekal

Martin Dočekal Třebíč.jpg

Třebíčský rodák je největší hvězdou letošního prvoligového ročníku. Několik let hrával extraligu za Kometu, byl taky ve Spartě, Vítkovicích nebo v Plzni, celý letošní ročník ale odehrál za Horáckou Slavii. Dvaatřicetiletý útočník má na kontě 27 gólů, 31 asistencí a je nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 6

Ladislav Bittner

Ladislav Bittner Třebíč.jpg

Třicetiletý útočník hokejově vyrůstal v Liberci, za první tým Bílých Tygrů si ale nikdy nezahrál. Nastupoval za Benátky nad Jizerou, Vrchlabí a v průběhu ročníku 2019/20 přišel do Třebíče. Každým rokem je hodně produktivní a k lídrům týmu patří taky letos. V sezoně dal už 24 branek, ke kterým přidal 20 asistencí.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 6

Matěj Psota

Matěj Psota Třebíč.jpg

Stejně jako Bittner prošel mládeží Liberce, ve kterém se prosadil až do prvního týmu a v několika zápasech si zahrál i extraligu. V Třebíči se poprvé objevil v sezoně 2015/16, letos však hraje svůj nejlepší ročník. Devětadvacetiletý forvard posbíral už 37 (20+17) bodů a vytvořil si osobní maximum.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud