metro.cz

Počasí v Praze

10 °C / 16 °C

Středa 8. května 2024. Den vítězství

Ekologie a rozvoj nemusí být v opozici: Huawei představuje řešení Green 1-2-3

  18:44
Barcelona (Španělsko) 28. února 2023 (PROTEXT/PRNewswire) - V Barceloně se dnes uskutečnil Green ICT Summit společnosti Huawei. Peng Song, prezident pro strategii a marketing IKT společnosti Huawei, přednesl hlavní projev s názvem „Ekologie a rozvoj – zvolme si obojí". Ve svém projevu poukázal na to, že se nacházíme v éře prudkého rozvoje umělé inteligence. Pro operátory UI představuje nové výhody a příležitosti. Zároveň však kvůli větší šířce pásma a vyššímu výpočetnímu výkonu vyžaduje lepší IKT infrastrukturu, což vede k rychlému nárůstu spotřeby síťové energie. „Zdá se, že obor informačních a komunikačních technologií (IKT) stojí před těžkou volbou: jít buď cestou ekologizace, nebo rozvoje. My nicméně věříme, že si může zvolit obě možnosti najednou a věnovat se ekologii i rozvoji současně."

Peng zdůraznil, že při dosažení optimální rovnováhy mezi energetickou účinností, využíváním obnovitelných zdrojů energie a uživatelským komfortem je simultánní ekologizace a rozvoj odvětví IKT možný. Společnost Huawei otevře k tomuto ekologickému rozvoji cestu a představí na veletrhu MWC Barcelona 2023 řešení, která tento přístup uskutečňují.

Co se týče energetické úspornosti, společnost Huawei prosazuje rozšíření orientace z pouhého zvyšování energetické účinnosti sítě také na snižování absolutní spotřeby energie. Ve scénářích s malým zatížením lze využít technologii vícerozměrného vypínání, která umožňuje inteligentní vypínání v různých dimenzích, jako je frekvence, čas, kanál a výkon. Ve scénářích s velmi malým zatížením pak lze zařízení uvést do režimu hlubokého spánku. K řešení problémů s kondenzací a nízkou teplotou při vypnutí AAU hardwaru (active antenna unit, aktivní anténní jednotka) lze nyní využít nové materiály a procesy. Napájecí modul pak může nezávisle zůstat v pohotovostním režimu, což umožňuje snížit spotřebu energie ze strany AAU při extrémně nízkém zatížení z 300 W na méně než 10 W.

Ohledně obnovitelných zdrojů energie společnost vyzývá k rozšíření záběru od rozsahu zavádění zelené energie až po efektivní využívání obnovitelných energetických zdrojů. V zájmu preciznějšího zavádění obnovitelné energie lze přejít od politik zaměřených na konkrétní sítě k politikám zaměřeným na konkrétní lokality. Kromě toho dnes lze zkrátit dobu potřebnou pro inteligentní plánování ze dnů na minuty a maximalizovat tak ekonomické a environmentální přínosy obnovitelné energie. O lokalitách lze získávat vícerozměrné informace, jako je počasí, cena elektřiny, stav baterií a objem služeb, a pomocí algoritmů inteligentního plánování maximalizovat účinnost výroby energie a dostupnost energie na základě zatížení, přičemž se minimalizují celkové náklady na energii.

Konečně v oblasti uživatelských zkušeností Huawei navrhuje neomezovat v budoucnu pozornost jen na úspory síťové energie a zajištění klíčových ukazatelů výkonnosti (KPI), ale rozšířit ji také na zajištění uživatelské zkušenosti. Optimální principy pro úsporu energie zde lze volit podle různých síťových scénářů. Ve scénářích s nízkým provozem se zajišťují základní klíčové ukazatele výkonnosti sítě pro maximální úsporu energie, zatímco ve scénářích s vysokým provozem se zajišťuje uživatelská zkušenost. Přístupy založené na zkušenostech nahrazují přístupy založené na datech, které umožňují generovat strategie pro úsporu energie v řádu minut a optimalizační strategie v řádu milisekund.

Peng zdůraznil, že společnost Huawei v souladu se svým přesvědčením o potenciálu zmíněných tří oblastí iterativně aktualizuje své ekologické koncepce a nově spustila řešení Huawei Green 1-2-3. Číslo 1 zde odkazuje na jeden index pro výstavbu zelené sítě, číslo 2 představuje zaměření na dva scénáře – vysokou energetickou účinnost a velmi nízkou spotřebu energie, a číslo 3 systematické třívrstvé řešení zahrnující lokality, sítě a provoz. Na závěr svého projevu Peng vyzdvihl ochotu společnosti Huawei spolupracovat s operátory po celém světě na dosažení rovnováhy mezi ekologizací a rozvojem pro urychlení ekologického rozvoje IKT.

Mobilní veletrh MWC Barcelona 2023 se bude konat od 27. února do 2. března ve španělské Barceloně. Společnost Huawei představí své produkty a řešení na stánku 1H50 v hale Fira Gran Via 1. Společně s globálními operátory, odborníky z oboru a názorovými vůdci se budeme věnovat tématům, jako je obchodní úspěch 5G, příležitosti technologie 5.5G, ekologický rozvoj, digitální transformace a naše vize využití obchodního plánu GUIDE k vybudování základů pro 5.5G a navázání na úspěch 5G pro ještě vyšší prosperitu. Další informace najdete na adrese: https://carrier.huawei.com/en/events/mwc2023 .

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2009910/Peng_Song.jpg

KONTAKT: Tao Ling, 86-20-18520121896 taoling1@huawei.com

Hlavní zprávy

Znalec podzemního království má slabost pro stanici Náměstí Republiky

vydáno 8. května 2024  6:02

Znalec podzemního království Síť pražského metra není tak rozsáhlá jako v jiných, mnohem větších metropolích. „Svou architekturou, informačním systémem, kvalitou provedení a...  celý článek

Do hokejových fanzón bude vstup zdarma, platit zde půjde ale pouze bezhotovostně

vydáno 7. května 2024  17:27

Pivo za 110 korun, koncerty každý den a sledování hokejových přenosů na velkých obrazovkách. Fan zóny před arénami v Praze i v Ostravě se stanou hlavními...  celý článek

Replika mistrovského dresu československých hokejistů z roku 1947 se plete na etapy

vydáno 7. května 2024  11:10

Doprovázel Karla Černocha, spolupracoval s Karlem Gottem, pro které dokonce složil pár melodií. Po desetiletích v hudební branži zjistil, že jeho...  celý článek

„Naším úkolem není děti nadchnout, my musíme dělat vše proto, aby jim to nadšení vydrželo“

vydáno 7. května 2024  5:58

Sportovní ambice nezapírají. Jejich cílem ale není primárně vychovávat hvězdy. Kaufland škola hokejových talentů chce vytvořit bezpečné prostředí pro...  celý článek