- Reklama -

Daisy Jones & the Six: Příběh o slávě, štěstí a zlomených srdcích

Koncem 70. let svět zachvátila elektrizující hudba folkrockové skupiny Daisy Jones & the Six, která se z neznámého prostředí stala jednou z největších světových kapel. V zákulisí však kapelu sužovaly hádky, závislost a bolest srdce, což nakonec vedlo k jejímu dramatickému rozpadu.

- Reklama -

Vše začalo u Daisy Jones, mladé a ambiciózní zpěvačky a skladatelky z Los Angeles, která byla odhodlaná prorazit. Navzdory svému syrovému talentu se Daisy snažila získat pozornost, dokud nepotkala Billyho Dunnea, frontmana bojující kapely z Pittsburghu.

Billyho okamžitě zaujal Daisyin talent a charisma. Věděl, že právě ona je tím chybějícím článkem, který jeho kapela potřebuje k úspěchu. Přesvědčil ji tedy, aby se připojila k jeho kapele, kterou přejmenoval na Daisy Jones & the Six.

Vzestup ke slávě

S Daisy se osud kapely rychle změnil. Brzy hráli vyprodané koncerty po celé zemi a jejich hudba se dostávala na přední příčky hitparád. Úspěch však měl svou cenu.

Tlak slávy a bohatství se stupňoval a členové kapely se začali obracet proti sobě. Zejména Billy se snažil udržet pod kontrolou svou závislost na alkoholu a drogách. Jeho manželství s Camilou tím začalo trpět.

- Reklama -

Konec jedné éry

V roce 1977, po vyprodaném koncertu na Soldier Field v Chicagu, skupina náhle ukončila činnost. Důvody rozpadu kapely byly po desetiletí zahaleny tajemstvím. Vše se změnilo, až když se členové kapely a jejich nejbližší okolí nerozhodli odhalit pravdu v dokumentárním filmu.

Děj se rozdělil do dvou časových linií a členové kapely vyprávěli o událostech, které vedly k jejich rozpadu. Probrali vše, včetně osobních bojů se závislostí, hádek a zlomených srdcí.

Tvorba seriálu

Prime Video Daisy Jones & the Six přináší tento strhující příběh o slávě, bohatství a zlomených srdcích. Seriál, v němž se v hlavních rolích Billyho a Daisy představí Sam Claflin a Riley Keoughová, vznikl na motivy bestselleru Taylora Jenkinse Reida.

Všichni herci se kvůli svým rolím museli naučit zpívat a hrát na hudební nástroje a pro seriál nahráli originální písně. Navzdory svému slavnému hudebnímu původu neměla Keoughová žádné předchozí hudební zkušenosti a proces konkurzu pro ni byl skličující.

„Všichni jsme ale na sobě tvrdě pracovali a to, že jsme se dostali z pozice, kdy jsme neuměli hrát na žádný nástroj ani zpívat, do pozice, kdy fungujeme v kapele, která působí autenticky, na to jsem pyšná,“ svěřila se Keoughová. „To se nedá předstírat.“

Claflin řekl, že obdivuje Keoughovu energii a talent. „Měli jsme zkoušky navíc, abychom našli tu společnou chemii, ale byl jsem v úžasu z Riley a energie, kterou do toho vnesla,“ uvedl.

Nakonec je Daisy Jones & the Six příběhem o tom, co je třeba udělat, abyste se prosadili v hudebním průmyslu – a co to stojí. Jak řekl Claflinp pro magazín TV & Satellite Week: „Billy je kreativní, talentovaný a vášnivý a je jako otcovská postava kapely. Jeho slabinou je však alkohol a závislost.“

Seriál bude k dispozici na Prime Video od 3. března.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Amber Heardová u soudu tvrdila, že za její konec v Aquamanovi může Jason Momoa

Po neúspěšném soudním sporu proti Johnnymu Deppovi se Amber Heardová rozhodla jít k soudu kvůli kolegům Jasonovi Momoovi a režisérovi Jamesi Wanovi kvůli jejich chování na place při natáčení pokračování Aquamana.

Poskrvněná pověst Vince Vaugna: Při kolegově sporu se postavil na stranu rasismu

Na počátku 21. století patřil Vince Vaughn mezi nejobsazovanější hollywoodské herce, pak ale jeho kariéru nabrala nečekaný směr a rolí mu ubývalo. Jedním z důvodů, proč to tak je, může být i spor jeho černošského kolegy kvůli filmu Trable v ráji, při kterém se Vaughn nezachoval zrovna nejlépe.

Kevin Costner si filmem Vodní svět málem úplně zničil kariéru

Kevin Costner patří už léta mezi uznávané herce, ale v devadesátých letech se neúspěšným filmem téměř připravil o slušně rozjetou kariéru.

Nejapný žert v Bradavicích: Alan Rickman legendárně ztrapnil Daniela Radcliffa

Když Daniel Radcliffe propagoval svůj film "Rohy", obrátil se na skrz Reddit na fanoušky a odpověděl jim na řadu otázek . Jak se dalo čekat, nejvíc jich směřovalo na jeho účinkování ve filmech Harry Potter. Radcliffe přiznal, že se při natáčení stal obětí "pranku" od Alana Rickmana.

Ve Flashdance za Jennifer Bealsovou zaskakoval v tanci i šestnáctiletý kluk

V roce 1983 se objevila Jennifer Bealsová v kultovním snímku "Flashdance" a z neznámé studentky z Yale se stala přes noc mezinárodním sexuálním symbolem. V roli Alex Owensové, mladé ženy z Pittsburghu, která svařuje ve dne a v noci tančí, se proslavila svými pohyby. Její taneční scény přitom vznikaly s podstatnou pomocí několika skrytých talentů.

Nejobsazovanější v Hollywoodu: Eric Roberts má na kontě více než 700 rolí

Eric Roberts je nejvíce obsazovaným hercem Hollywoodu. Kromě své slavnější sestry v tomhle trumfl i ostatní velká jména filmového průmyslu.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -