Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
2. března 2023 15:29
Čas čtení 0:54

Zveřejnění jména svědkyně ve Feriho případu bereme jako přestupek, řekla policie

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zveřejnění jména svědkyně ve Feriho případu bereme jako přestupek, řekla policie
Zdroj: Refresher/David Marcin

Dominik Feri, který čelí obžalobě ze znásilnění, zveřejnil v únoru jméno jedné ze svědkyň případu. Policisté to vyhodnotili jako přestupek a bývalého poslance bude řešit Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ).

Feri 14. února před soudní místností opakovaně jmenoval jednu ze svědkyň, jejíž případ policie prověřovala a následně odložila. Incident bude prověřovat Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ). ČTK to sdělil policejní mluvčí Jan Daněk. 

Daněk nepotvrdil, že jde konkrétně o kauzu Feriho, z okolností je to ale zřejmé. „Ke konkrétní osobě se ze zákona vyjádřit nemohu. Nicméně mohu sdělit, že policisté situaci, která se odehrála u Obvodního soudu pro Prahu 3 dne 14. února letošního roku, vyhodnotili jako jednání, které má znaky přestupku, a věc oznámili Úřadu pro ochranu osobních údajů,“ uvedl Daněk. 

22. února 2023 20:10 Čas čtení 0:19 Česko chce souhlas. Současná definice znásilnění nepokrývá až 70 % případů (Videoreportáž) Česko chce souhlas. Současná definice znásilnění nepokrývá až 70 % případů (Videoreportáž)

Podle mluvčího ÚOOÚ Milana Řepky policie úřadu zatím nic nenahlásila, proto se k případu zatím nemůže vyjadřovat. „Úřad pro ochranu osobních údajů v této věci oslovil s žádostí o součinnost Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3 a zatím čekáme na odpověď. Ze strany Policie ČR v tomto případu dosud žádné podání neevidujeme,“ uvedl Řepka. „Mohu ovšem potvrdit, že Úřad pro ochranu osobních údajů se věcí aktivně zabývá a zabývat bude,“ dodal.

Feri momentálně čelí obvinění ze tří znásilnění nebo pokusu o znásilnění. 14. února před soudní místností před novináři opakovaně uvedl jméno jedné ze svědkyň. Právní zástupkyně poškozených Adéla Hořejší uvedla, že Feri uvedl jméno poškozené záměrně. Podle ní jde o zastrašovaní. O celém incidentu jsme tě informovali v tomto článku

Za zveřejnění citlivých údajů ze soudního řízení hrozí pokuta ve výši až 5 milionů korun. 

Domů
Sdílet
Diskuse