BK MLADA BOLESLAV
2. 3. 2023 | Tomáš Taybner

Poslední domácí zápas v základní části, Boleslavští hostí indiány. Úvodní buly padne až v 18 hodin

M l. B o l. – Mladoboleslavský tým si v neděli v Hradci Králové zajistil účast v předkole play off, když z horkého ledu ČPP Arény přivezl dva velmi cenné body. Ve zbylých dvou zápasech se proto už bude rozhodovat jen o tom, proti komu se Bruslaři v předkole postaví. Aktuální tabulková situace věstí derby s Libercem, může ale dojít i na reprízu loňského čtvrtfinále s Mountfieldem či třetí play off sérii s Třincem v řadě. Nejsou to ale všechny možnosti, které mohou nastat, musíme si tak počkat minimálně do pátečního večera, kdy už nejspíše budeme o něco moudřejší. Souboj s plzeňskou Škodovkou může leccos napovědět. Západočeši jsou v tabulce o čtyři body dál než Bruslaři na desáté pozici, svěřenci trenéra Kořínka se však nenacházejí v dobrém rozpoložení, prohráli 9 z posledních 10 zápasů. Naladí se Bruslaři na předkolo vítězně nebo se modrobílí ve ŠKOENERGO Aréně chytnou? Dorazte do ochozů podpořit domácí tým, stejně jako na všech ostatních stadionech úvodní buly padne v 18:00.

Bruslaři zápas v Hradci dovedli do nájezdů, tam rozhodl Kelly Klíma

Východočeši v neděli 26. února přivítali Bruslaře jako tým, který útočil na jedenácté tříbodové vítězství v řadě, čímž by překonal počin Liberce z jeho mistrovské sezóny. Mountfield začal ideálně, když už po 38 sekundách vedl. Nepřesnou rozehrávku Novotného totiž potrestal obránce Bohumil Jank. Bruslaři poté nevyužili přesilovku, ale nemuseli se tím dlouho trápit. Krátce po jejím skončení v 7. minutě srovnal Ondřej Roman. Ještě do přestávky se hostům podařilo odskočit do trháku, krásnou individuální akcí se blýskl Tim Söderlund. Po návratu z kabin se domácí Hradec znovu velmi rychle prosadil, Graeme McCormack tentokrát rozsvítil červené světlo již po 22 vteřinách. Ve 31. minutě se navíc prosadil Marek Zachar, jenž zůstal neobsazený mezi kruhy - 3:2. Východočeši se z vedení radovali až do 54. minuty, kdy tvrdou ranou od modré vyrovnal Martin Pláněk. V prodloužení mohl rozhodnout Perret, ale neuspěl. Stejně se vedlo také boleslavské přesilovkové skvadře, která zůstala němá. Rozhodovaly tak samostatné nájezdy, kde se jako vítězný ukázal pokus Kellyho Klímy. Rekordní sérii tak Královéhradečtí neprodloužili, Bruslaři naopak získali klid, postoupili totiž do předkola.

Martin Pláněk: "V klidu nejsme nikdy. Ale věřím, že z nás spadne kámen, nebudeme dělat tolik chyb. Budeme hrát jednodušeji a dávat více branek."

zdroj: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Škodovka v Litvínově nestačila na domácí Vervu, snížení z hole Aleksi Rekonena přišlo příliš pozdě

Jestliže jsme mluvili o rozehranosti a herní pohodě posledního soupeře Bruslařů, tak o tom následujícím lze tvrdit naprostý opak. Západočeši se celým únorem protrápili a z posledních deseti zápasů vyhráli jediný a to ještě po prodloužení. Naposledy naplno bodovali 13. ledna, kdy na svém ledě přivítali Vervu. Právě Litvínov stál Indiánům v cestě i v neděli, rozdíl mezi oběma celky činil rovných 6 bodů a pokud chtěla Verva útočit na 10. pozici Plzně, musela bezpodmínečně bodovat. Po bezbrankové první třetině se na litvínovském ledě konečně měnilo skóre a co více, bylo to ve prospěch domácího týmu. Zimní stadion vybuchl nadšením v čase 26:07, kdy se trefil Patrik Zdráhal. Útočník Chezy byl při chuti a po 7 minutách se plzeňskému brankáři připomněl znovu a v jejich souboji byl znovu tím úspěšnějším. Ve třetí části se Škodovka dlouho snažila dobývat prostory okolo domácí klece, do většího tlaku se ale nemohla dostat, protože Litvínovští obrannou práci dobře zvládali a hráli v mezích pravidel. Na druhé straně naopak Kremláček musel faulem hasit únik Hlavy, nařízené trestné střílení ale Estephan nevyužil. Hosté z Plzně se nakonec dočkali kýžené trefy, když v 54. minutě přidal kontaktní trefu Fin Aleksi Rekonen, na víc už Škodovka nestačila. Matěj Tomek ve třetí třetině z 9 střel hostů pustil za svá záda jen jednu jedinou a Litvínov tak stáhl náskok Plzně na pouhé tři body a drží tak naději k posunu na 10. pozici.

Jan Schleiss: "Před námi jsou poslední dva zápasy, potřebujeme se urychleně zvednout. Nemůžeme se na nic vymlouvat. V obraně problém nemáme, tam hrají navíc dva košíkáři, kteří jsou z dorostu a hrají skvěle. My máme spíš problém, že nedáváme góly, málo se tlačíme do brány, a když už prohráváme, tak to teprve začneme plnit."

zdroj: Vladislav Kollert, hcltv.cz

Dvakrát se body dělily, v Mladé Boleslavi zvítězila Plzeň

První utkání se rozběhlo v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně 18. října. Do vedení se dostala Škodovka poté, co skóroval Sebastian Malát, který je v současnosti hráčem Bruslařů. Vyrovnání ve druhé části zařídil Pavel Kousal, to bylo ale od všech hráčů na ledě vše. Po prodloužení se tak před zraky plzeňských diváků rozběhly nájezdy. V nich se dvakrát prosadil Pavel Kousal, na jehož trefu dokázal jednou odpovědět Dvořák, více už domácí nezvládli - 1:2 po nájezdech.

V Mladé Boleslavi se rovněž gólově neřádilo, rozhodla nakonec jediná trefa. Tu v čase 21:37 zařídil obránce Vojtěch Budík, jemuž se podařilo rozvlnit síť v době, kdy Indiáni bránili mladoboleslavskou přesilovku. Diváci se mohli projevit při bitce Jánošíka s Bittenem, gól si ale nezakřičeli. Miroslav Svoboda pochytal všech 27 střel z domácích hokejek a Plzeň tak 1. prosince ze ŠKOENERGO Arény odvážela tři body - 0:1.

Třetí zápas se hrál 15. ledna v Plzni a i tentokrát se jako první prosadili modrobílí. Ve 13. minutě otevřel skóre Pour, už do minuty ale bylo opět vyrovnáno, když se přesnou dorážkou prosadil David Dvořáček. Ve 26. minutě odskočili do vedení Bruslaři díky trefě Róberta Lantošiho z přesilovky, ale své vedení drželi "jen" do 46. minuty, kdy na 2:2 dával obránce Lukáš Kaňák. Za tohoto stavu dospěl zápas do prodloužení, kde Škoda při přesilovce odvolala brankáře a výhodu tří proti pěti zužitkovala, vítězný gól do statistik zapsal Adrián Holešinský - 3:2 po prodloužení.


Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Novotný – Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Pláněk (A), Štich, Jeřábek – Malát, Roman, Lantoši – Söderlund, Bičevskis, Klíma – Šmerha, Najman (A), Šťastný – Lunter, Dvořáček, Stránský (C) – Přibyl

HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Skok, Zámorský, Houdek, Jiříček, Kremláček, Jaroměřský – Schleiss (C), Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – Beránek, Holešinský, Blomstrand – Bitten, Honejsek, Adamec

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.