- Reklama -

Stranger Things dostanou prequel: Děj se zaměří na mladého Hoppera

Svět seriálu Stranger Things se rozšíří o nový prequel, tentokrát však nebude na Netflixu. Fanoušci oblíbeného sci-fi seriálu se dočkají divadelního představení s názvem “Stranger Things: The First Shadow", které bude mít premiéru koncem roku 2023 v londýnském divadle Phoenix.

- Reklama -

Hra Stranger Things: The First Shadow, kterou napsala Kate Trefry, jež na seriálu dříve pracovala, a která vychází z původního příběhu tvůrců seriálu bratrů Dufferových a Jacka Thorna, zavede diváky do 50. let minulého století, kde se setkají s mladšími verzemi některých oblíbených postav ze seriálu.

Synopse prequelu Stranger Thigs, který se odehrává ve fiktivním městečku Hawkins v Indianě, prozrazuje, že se diváci přenesou do roku 1959, tedy do doby, kdy svět procházel rychlými změnami. Vesmírné závody byly v plném proudu, Elvis Presley byl na vrcholu hitparád a nad zemí se vznášel stín studené války. Na pozadí těchto událostí potkáme známé tváře: Jima Hoppera, šéfa městské policie, Boba Newbyho, nerdovského radiotechnika, a Joyce Maldonado, tvrdě pracující svobodnou matku.

Hopper, Bob a Joyce, jak je neznáme

Přestože žijí v relativně malém a ospalém městečku, každá z postav má své vlastní problémy, se kterými se musí vypořádat. Hopperovi k jeho velké nelibosti nestartuje auto, zatímco Bobova sestra nebere vážně jeho rozhlasový pořad. Joyce se mezitím právě snaží dokončit střední školu a uniknout ze stísněného prostředí rodného města. Jejich životy však převrátí naruby příchod nového studenta Henryho Creela a jeho rodiny.

Henry, popisovaný jako „problémový chlapec“, má za sebou pořádnou porci traumat a ztrát, píše digitalspy.com. Spolu s rodiči a mladším bratrem se přestěhoval do Hawkinsu v naději, že začne znovu. Jak však napovídá synopse, „nový začátek není tak snadný“ a rodina Creelových brzy zjistí, že je stíny minulosti dostihnou.

- Reklama -

Prequel odhalí minulost Henryho Creela

Fanoušci seriálu znají Henryho Creela jako postavu, která se ve čtvrté sérii seriálu stala superpadouchem Vecnou. Bob Newby mezitím bude později řídit městskou prodejnu Radio Shack, jak bylo vidět ve druhé sezóně. Hra slibuje podrobnější prozkoumání minulosti těchto postav a poskytne fanouškům nový pohled do světa Stranger Things.

Mnoho diváků bude samozřejmě zajímat, zda se ve hře objeví i oblíbené postavy ze seriálu. Zatím není jasné, které postavy se v seriálu objeví, ale bratři Dufferovi slíbili, že se diváci „setkají s novými roztomilými postavami i s těmi velmi známými“. Prequel slibuje, že diváky vezme na cestu do minulosti a položí základy pro budoucnost seriálu Stranger Things, upozorňuje verge.com.

Chtěli bychom prozradit víc, říkají bratři Dufferové

Podrobnosti o rozpisu představení, obsazení a informacích o vstupenkách produkce teprve oznámí, ale fanoušci se již nyní mohou registrovat pro přednostní přístup ke vstupenkám. Matt a Ross Dufferovi ve svém prohlášení vyjádřili nadšení z projektu: „Strašně rádi bychom vám o příběhu řekli víc, ale neřekneme vám to – je zábavnější, když ho objevíte sami. Nemůžeme se dočkat, až se s vámi, nerdy, uvidíme v Londýně!“

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Nejapný žert v Bradavicích: Alan Rickman legendárně ztrapnil Daniela Radcliffa

Když Daniel Radcliffe propagoval svůj film "Rohy", obrátil se na skrz Reddit na fanoušky a odpověděl jim na řadu otázek . Jak se dalo čekat, nejvíc jich směřovalo na jeho účinkování ve filmech Harry Potter. Radcliffe přiznal, že se při natáčení stal obětí "pranku" od Alana Rickmana.

Ve Flashdance za Jennifer Bealsovou zaskakoval v tanci i šestnáctiletý kluk

V roce 1983 se objevila Jennifer Bealsová v kultovním snímku "Flashdance" a z neznámé studentky z Yale se stala přes noc mezinárodním sexuálním symbolem. V roli Alex Owensové, mladé ženy z Pittsburghu, která svařuje ve dne a v noci tančí, se proslavila svými pohyby. Její taneční scény přitom vznikaly s podstatnou pomocí několika skrytých talentů.

Nejobsazovanější v Hollywoodu: Eric Roberts má na kontě více než 700 rolí

Eric Roberts je nejvíce obsazovaným hercem Hollywoodu. Kromě své slavnější sestry v tomhle trumfl i ostatní velká jména filmového průmyslu.

Ralph Macchio byl na začátku Cobra Kai o pět let starší než mistr Miyagi v původním Karate Kidovi

Výtečný umělec, Noriyuki "Pat" Morita nejvíce proslul svou ikonickou postavu mistra Miyagiho, moudrého a laskavého senseie v kinematografickém skvostu z roku 1984 - snímku Karate Kid.

Holland Taylorová: Představitelka mámy Evelyn byla nejhůř placenou hvězdou seriálu Dva a půl chlapa

Holland Taylorová se proslavila v populárním televizním pořadu s názvem Dva a půl chlapa, který se vysílal v letech 2003 až 2015. V tomto seriálu ztvárnila postavu Evelyn Harperové, která je popsána jako "domýšlivá a sobecká bisexuální matka bratrů Charlieho a Alana a babička Jakea."

Jima Caviezela při natáčení filmu Utrpení Krista zasáhl blesk

Při natáčení "Utrpení Krista" zažil Jim Caviezel mnoho dramatických okamžiků, nejvýraznějším bylo zasažení bleskem.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -