Sleduj nás

Startuje Tipsport Gamechanger, turnaj MMA o 1 milion eur

Startuje Tipsport Gamechanger, turnaj MMA o 1 milion eurFOTO: OKTAGON MMA

Prestižní mezinárodní turnaj bojovníků s dotací 1 milion eur začíná v sobotu 4. března v Ostravě.

Tipsport už na podzim 2022 povýšil spolupráci s česko-slovenskou organizací bojových sportů Oktagon a stal se jejím generálním partnerem. Obě firmy pak společně představily vznik největšího MMA turnaje v Evropě - Tipsport Gamechanger.  

Unikátní turnaj nejen svojí dotací  

Jako generální partner Oktagonu jsem hledali cestu, jak toto spojení podtrhnout a ještě zvýraznit. Myslíme si, že právě tento projekt, který spouštíme, je tím správným krokem. A nejen proto, že ponese naše jméno. Mezinárodní zastoupení dává turnaji velkou prestiž a bereme tento krok Tipsportu a Oktagonu jako skvělé rozhodnutí,“ říká brand manažer české sázkové jedničky Tipsportu Martin Filip.


„Začíná nová éra, něco, co tu nikdy dřív nebylo, co musí všichni vnímat a co je opravdu tím game changerem na evropské scéně bojových sportů,“ říká jeden z majitelů Oktagonu Ondřej Novotný.

Top prize money na české scéně

Tipsport Gamechanger stojí mimo ranking titulových zápasů Oktagonu MMA, nabídne v divizi do 77 kilogramů zase jiné soupeření a budou se ho účastnit špičkoví bojovníci této váhové kategorie.


Během roku 2023 proběhne celkem pět turnajů ve welterové váze do 77 kilogramů, první 4. března 2023 v Ostravě. V kleci se postupně představí 16 zápasníků z celého světa, kteří se utkají v pyramidovém systému. Odměna pro vítěze bude 300 000 eur. I ti nejméně úspěšní zápasníci si přijdou na v přepočtu téměř půl milionu korun za jeden zápas.

300 tisíc euro zatím žádný sportovec na českém a slovenském území za výhru ve sportovním turnaji nebo utkání nikdy nedostal. A to ani golfisté a tenisté. 

Bojové sporty rostou nejrychleji

V roce 2011 přijal Tipsport na MMA sázky za stovky tisíc korun ročně, teď to jsou stovky milionů. Jen od roku 2019 narostly sázky na MMA čtyřnásobně.


Co se týče dynamiky, bojové sporty jsou nejrychlejší co do růstu, ale ne největší. MMA není ani v první desítce nejvíce sázených sportů, ale blíží se tam. Podobný progres za poslední desetiletí zaznamenaly třeba esporty (FIFA, NHL, LoL, Dota..) a sázky na ně.

„Jdeme vstříc poptávce a fanouškům. Pokud roste fanouškovský zájem, roste i zájem o sázení. Je to v tuhle chvíli už opravdu velká investice, i díky projektu GameChangeru a celkovému partnerství se pro nás stal Oktagon druhým největším sponzorským projektem. Tím nej je hokejová Tipsport extraliga,“ doplňuje Martin Filip. Všechny zápasy Oktagonu během roku 2023 nabídne Tipsport fanouškům živě na TV Tipsport.

Favoritem je Kozma

Na úvod Tipsport Gamechangeru se do akce dostane 16 bojovníků, mezi kterými je největším favoritem jediný Čech v pyramidě David Kozma - v kurzu 3,3:1. 


Další články