facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 3. 3. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Novinka od Pure Storage se snaží přesvědčit firmy, aby opustily pevné disky

FlashBlade//ESpolečnost Pure Storage představila nové škálovatelné datové úložiště FlashBlade//E, které je určeno větším firmám (platforma začíná na 4 PB). FlashBlade//E nabízí vysokou energetickou účinnost, což je jeden z argumentů, kterými se Pure Storage snaží přesvědčit firmy, že technologie flash už dnes nabízí lepší ekonomické parametry než mají úložiště s využitím klasických pevných disků, a to díky výrazně nižším provozním nákladům, flexibilitě a předvídatelnému výkonu.



Podle PureStorage nabízí FlashBlade//E lepší způsob, jak efektivně, spolehlivě a udržitelně spravovat rostoucí objem nestrukturovaných dat, a věří, že kombinace lepší uživatelské zkušenosti a ekonomické parametry, umožní firmám eliminovat v datových centrech poslední zbytky klasických pevných disků.

Hlavními argumenty přitom jsou:

  • Úspory z rozsahu: FlashBlade//E je k dispozici za méně než 0,20 dolarů za GB dat včetně služeb na 3 roky. Platforma začíná na 4 PB a při dalším škálování poskytuje spolehlivý, předvídatelný výkon.
  • Špičková energetická účinnost: FlashBlade//E spotřebovává až 5krát méně energie než diskové systémy, které dokáže nahradit. Čím rozsáhlejší systém, tím vyšší je energetická účinnost, což organizacím pomáhá dosahovat stále důležitějších cílů v oblasti udržitelnosti (ESG).
  • Jednoduchost a spolehlivost bez odstávek a výpadků: FlashBlade//E je navržen tak, aby se mohl přizpůsobovat aktuálním potřebám a při zvyšování kapacity byl 10-20krát spolehlivější než systémy založené na klasických pevných discích. Řešení lze rozšiřovat bez přerušení provozu. Díky jednoduchosti, flexibilitě a předvídatelnému výkonu lze FlashBlade//E stále snadno spravovat bez ohledu na rozšiřování.

FlashBlade//E

Řešení FlashBlade//E bude dostupné na konci dubna 2023. Kromě nákupu bude k dispozici i prostřednictvím nové úrovně služeb v rámci předplatného Evergreen//One Storage as-a-Service (STaaS). Tento model přináší platbu na základě skutečné spotřeby a cloudové prostředí kombinované s úrovní kontroly při místním nasazení (on-premises).

Již před uvedením na trh hodnotili řešení FlashBlade//E analytici, z jejichž vyjádření například vyplynulo: „Zatímco výhody technologie flash pro vysoce výkonné pracovní úlohy již byly do značné míry uznány, cena flash omezovala širší vnímání plného potenciálu této technologie. Nicméně potřeba moderní platformy, která by se dokázala přizpůsobit nárůstu nestrukturovaných dat ve velkém měřítku, je zřejmá. Příslib úspornějšího, energeticky účinnějšího a snáze spravovatelného přístupu k běžným pracovním úlohám, který přináší FlashBlade //E, je přesvědčivým argumentem pro opuštění klasických pevných disků,“ vysvětluje Scott Sinclair, Practice Director ve společnosti Enterprise Strategy Group.


 
  

- PR -

Cloudová strategie při výpadku datacentra

V dnešní digitálně propojené éře se společnosti stále více spo­lé­ha­jí na kontinuální a bez­pro­b­lé­mo­vý provoz svých IT systémů. Paralela s diamantovým dolem je zde více než přiléhavá. Stejně jako jakýkoliv výpadek v těžbě diamantů znamená obrovské finanční ztráty, tak jakýkoliv výpadek IT infrastruktury může mít pro firmu katastrofální důsledky.

  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).