Vláda předvádí něco, co jsme ještě nezažili! Holec v ráži

politika

Moderátor a politický komentátor Petr Holec se ve svém nejnovějším vysílání ostře pustil do premiéra a jeho ministrů. Jak Petr Fiala, tak i ministři Stanjura, Blažek a Černochová se o sobě nedozvěděli nic hezkého. A došlo i na Babiše a covid.

Vláda předvádí něco, co jsme ještě nezažili! Holec v ráži
Petr Holec
3. března 2023 - 10:30

Podle Holce to, co se nyní děje ve Sněmovně, nemá obdoby. Řeč byla i o Bandera party, o podpoře, které se těší Petr Fiala od občanů, i o jeho předvolebních slibech. Došlo i na srovnání s bývalým premiérem Sobotkou a hrdinou seriálu Jistě, pane premiére. Petr Fiala z něho nevyšel příznivě. Nic hezkého se o sobě nedozvěděli ani ministři Stanjura, Blažek a Černochová.

„Vláda předvádí něco, co jsme nezažili,“ začal Petr Holec svůj pořad.

„Programové prohlášení změnila bez toho, aniž by požádala o důvěru zbytek Sněmovny,“ pokračoval a dodal, že je to vůbec první vláda, která mění své programové prohlášení. Podle Holce ho neměnila ani Špidlova vláda kvůli povodním, ani ta Babišova kvůli covidu.

Někteří členové ODS a vládní koalice prý chtěli žádat o důvěru Sněmovnu, ale Petr Fiala to prý zakázal. Pak už Holec jmenoval jen některé body, které byly změněny.

„Mění se důchody, vláda vypustila daňovou brzdu, to znamená, že se chystá na zvyšování daní,“ zmínil Holec s tím, že ministr financí Stanjura chce třetinu úspor hledat v daních a určitě je tedy nebude snižovat, naopak.

„Kantoři byli obětovaní. Slibovaných 130 % průměrné mzdy vylítlo komínem,“ zhodnotil moderátor další předvolební slib vládní koalice.


Petr Holec ale na druhou stranu avizoval, že souhlasí s tím, že důchodový systém má málo peněz a potřebuje změnu. O to ale podle něj nyní nejde. Jde o to, jakým způsobem se to prosazuje, tedy ve stavu legislativní nouze.

„A to vše za situace, kdy Stanjura říká, že ty peníze na to v rozpočtu má,“ nechápe Holec.

Řeč byla i o plzeňské Bandera party. Podle Holce je neuvěřitelná drzost, co si u nás Ukrajinci dovolují. Ale není to výjimka. Ukrajinský parlament schválil prý Banderu jako národního hrdinu. Poláci, Češi a ostatní s tím mají velký problém.

Došlo i na srovnání premiéra Petra Fialy a Jima Hackera, hlavního hrdiny seriálu Jistě, pane premiére. Podle Holce Fiala už dorostl v přesnou kopii tohoto satirického představitele anglického premiéra. Rozdíl mezi ním a Fialou je prý jen ten, že Jim Hacker nás baví a Petr Fiala straší.

Co se týká ukrajinského konfliktu, podle průzkumu, který Holec prezentoval, si 80 % obyvatel Ukrajiny nepřeje, aby je osvobodil Zelenskyj. Holec v té souvislosti také varoval před možným afghánským scénářem, kdy Američané nakonec Afghánistán opustili a spojence tam nechali. Podle Holce by se pak Petr Fiala nestačil divit, co by nastalo.


Na dotaz diváků se Holec zabýval i elektronickou evidencí tržeb. V Česku je EET považováno Fialovou vládou za diskriminaci podnikatelů, Holec uvedl spoustu příkladů, kde všude po Evropě toto opatření funguje. U nás se tohoto příjmu vláda vzdala.

„Fiala je jako Sobotka, ten se také obklopil patolízaly a likvidoval oponenty,“ zaznělo v závěru pořadu od jednoho z diváků.

„Bohužel ta parta kolem Petra Fialy fakt není A tým,“ charakterizoval úroveň vládního týmu Petr Holec a pokračoval.

Také jsme psali:

„Stanjura finance? Pane Bože! Ministr Blažek? V ODS za osm let v opozici nevyrostl nikdo schopný. Fiala to není, na Černochovou se lidé nechtějí ani podívat. Rozumnější lidé z ODS zmizeli,“ uzavřel Petr Holec.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif