bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hvězdy zbrojí, přivádí Domiho! Rtuťovitý šikula válel s Kanem, stěhuje se už popáté

3. března 2023, 14:15

Tomáš Zatloukal

Bývávaly časy, kdy na něj pěl ódy sám Jaromír Jágr. "Líbí se mi, jak ten kluk umí hrát jeden na jednoho a vyhrává souboje. Je vážně neskutečný,“ byl kdysi slavný JJ unešený s nováčka s povědomou tváří i visačkou na zádech. Max Domi, syn legendárního bitkaře Tieho, možná nikdy zcela nenaplnil svůj potenciál, nicméně umí na ledě zazářit. Když to kladenský patriot bude chtít vidět, nově si naladí zápasy jednoho ze svých někdejších klubů – Dallasu.

S Patrickem Kanem v posledních týdnech řádili jako černá ruka.

Že umí být produktivní, předvedl Domi už mnohokrát před tím. Teď to zkusí v Dallasu, Stars pomýšlejí na dlouhou jízdu v play-off, ostatně vládnou Západní konferenci, kde mají nejen nejvíce bodů, ale také nejvyšší kladný rozdíl mezi vstřelenými a inkasovanými brankami.

Navrch se pyšní top defenzívou na Západě, alespoň podle absolutních čísel.

Aby udrželi krok s nejvážnějšími konkurenty, raději tak posílili útočné šiky. Právě Domim, v osmadvaceti stále hráčem v ideálním hokejovém věku, co skvěle bruslí, je důrazný a navrch exceluje na buly.

V této sezoně, coby Černý jestřáb, vyhrál k 54 procentům vhazování. Lépe než v Chicagu se mu tve specifické dovednostní disciplíně nikdy nedařilo. Samozřejmostí je báječná produktivita - 49 bodů, včetně 18 vstřelených branek.

Dallas vyšel na výběr ve druhém kole draftu v roce 2025 a de facto vysloužilého brankáře Antona Chudobina, obratem získaly Hvězdy ještě Dylana Wellse, přece jen perspektivnějšího gólmana (byť v pětadvaceti letech stále jen farmáře).

Není pochyb, že klíčovou postavou trejdu je Domi, krom všeho pozitivního občas příliš prudký Kanaďan.

Jde o typického žoldáka, nebo jak za velkou louží říkají "rental player". Po sezoně mu končí smlouva na tři miliony dolarů ročně, jako volný hráč bez omezení bude moci odejít kamkoliv jinam.

Opakuje se tak scénář z loňska, kdy v období přestupové uzávěrky přestoupil Domi do Caroliny. Hurricanes pak ve vyřazovacích bojích pomohl šesti body.

GM Jim Nill by se samozřejmě nezlobil, kdyby změna prostředí tentokrát sedla synovi "Albánského zabijáka" přece jen lépe.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.