Princ William má smíšené pocity ohledně možné účasti prince Harryho na korunovaci krále Charlese, říká královský expert

Sourozenecká rivalita pokračuje. Princ William má silné pocity ohledně rozhodnutí svého bratra prince Harryho, zda se zúčastní nadcházející korunovace jejich otce Charlese III., píše magazín US Weekly.

Podle královského experta Richarda Fitzwilliamse nejsou zvěsti o tom, že čtyřicetiletý vévoda z Cambridge nechce, aby se královské slavnosti zúčastnil jeho osmatřicetiletý mladší bratr, nepravdivé. Pro týdeník Us Weekly však exkluzivně uvedl: „Není pochyb o tom, že to cítí velmi silně. Charles je samozřejmě jako panovník symbolem národní jednoty a pozvání přichází od něj. Co se týče Williama, je to strašně hluboká trhlina a nevidím, že by se dala napravit.“

Královský komentátor tvrdil, že Harry nedávno vyhrožoval další knihou, protože se objevily zprávy, že vévoda ze Sussexu zvažuje přidat nové kapitoly ke svým bombastickým pamětem Spare (česky Náhradník), které nevykreslily královskou rodinu v nejlepším světle. Největší bomby prince Harryho v knize Spare byly především Williamovy hádky, detaily o drogách a další. Podle Fitzwilliamse je to hrozba. Takové věci prý nelze ignorovat. Harry týdeníku US Magazine v lednu také prozradil, že původní návrh knihy měl 800 stran.

Pokud jde o to, zda se královská rodina obává, že Harry a jeho manželka Meghan Markle svou účastí odvedou pozornost od korunovace nového krále 6. května 2023, Fitzwilliams řekl, že tomu tak nebude. „Myslím, že to bude velmi významný příběh. O tom není pochyb. Ale řekl bych, že až se k té události dostanete, myslím, že Harry a Meghan budou velmi podřízeni a nemyslím si, že jí budou vůbec dominovat. Právě naopak, stejně jako to neudělali ani při Platinovém jubileu, ani samozřejmě při královnině pohřbu.“

Dva dny po smrti své matky královny Alžběty II. 8. září 2022 byl tehdy ještě princ Charles oficiálně prohlášen anglickým králem Karlem III. během slavnostního nástupu na trůn v londýnském paláci svatého Jakuba. Jeho obřad je stanoven na stejný den, kdy Harryho a Meghanin syn Archie oslaví 4. narozeniny.

Zdroj: US Weekly, US Magazine