BK MLADA BOLESLAV
4. 3. 2023 | Tomáš Taybner

Dorostenci zakončili nadstavbu vítězně, Zlín srazily dvě trefy Vojáčka

II / 22. kolo, sobota 4. 3. 2023
Zlín - Ml. Boleslav ZLN - MBL
M l. B o l. – Bruslaři se po prohře na ledě Vítkovic přesunuli do Zlína, kde se postavili domácím Beranům. Ačkoliv byli boleslavští hráči v prvním dějství aktivnější, neprosadili se, a tak ve druhé třetině skórovali žlutomodří. Bruslaři ale dokázali vyrovnat díky brance Matěje Vojáčka z konce druhého dějství. Stejný hráč si svůj druhý úspěch schoval do předposlední minuty zápasu, kdy Bruslařům definitivně vystřelil tři body. Náš dorost nakonec v nadstavbové skupině skončil na 7. místě, čeká ho tak osmifinálová série na dva vítězné zápasy, ve které se utká s Dynamem. První zápas hostí ŠKOENERGO Aréna již v pátek 10. února.
Zlín: Uherek (Zábojník) – Lukaštík "A", Kotala, Mořkovský, Řezníček, Mikel, Uřičář, Schmied – Vaculík, Kos, Nesrsta, Holba, Pečner, Valášek, Pešák, Plšek, Heš "A", Klimek "C"
Ml. Boleslav: Vystrčil (Císař) – Macháček, Kovář, Křivánek "A", Fišer, Kubíček "A", Šilhavý, Průšek – Hájek, Kristek, Lev, Vojáček, Kurka, Hurt, Steklý, Trefil, Konobejl, Šindelář "C"
Branky a nahrávky: 24. Kos (Mikel, Vaculík) – 37. Vojáček (Konobelj, Kristek), 59. Vojáček (Hurt). Rozhodčí: Novotná – Bezděk, Kaprál. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: doplníme později. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Komentář

Bruslaři po nepovedeném klání na ledě Vítkovic vstoupili do zápasu se Zlínem diametrálně odlišným způsobem. Hned v úvodních minutách se jim podařilo bez větších problémů ustát oslabení, poté si svou aktivitou dokázali vynutit hned dva fauly soupeře. Shodou okolností oba zavinil zlínský obránce Uřičář. Bruslaři v přesilovkách i hře v plném počtu tlačili soupeře před jeho klecí, ale dopláceli na nepřipravenost střel a optimální nebyla ani jejich přesnost. Berani se do šancí dostávali jen sporadicky, při oslabení vyzkoušel Vystrčilovu pozornost Kos, jenž pálil z levého kruhu. Ve 13. minutě se Kurkovi dobrým pohybem podařilo vytvořit přečíslení, jenž chtěl hostující útočník vyšperkovat přihrávkou na najíždějícího spoluhráče, ta byla však zastavena Plškem. O několik minut později se před Uherkem zjevil boleslavský Hurt, domácí brankář ale zachoval klid a zasáhl. Bruslařům ale územní převaha k otevření skóre nepomohla, do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu

Bezgólová první třetina musela mrzet hlavně mladoboleslavské hráče, protože se Zlín brzy po startu druhé části ujal vedení. V čase 22:57 podrazil Fišer jednoho z domácích hráčů a Berani si zahráli přesilovku. Na její využití žlutomodří potřebovali jen 6 sekund, když střelu Mikela od modré z předbrankového prostoru úspěšně dorážel Dominik Kos. Uvedený moment domácí hráče nakopl a na 2:0 mohl zvýšit Pečner, jenž ale při přečíslení dvou na nikoho selhal, když nabídku Heše poslal mimo tři tyče. Slovák Pečner zklamal i v další šanci, kdy z druhé vlny přijížděl do brankoviště využít probíhající skrumáže, jenže se mu puk při střele svezl. Další pohromu před boleslavskou brankou řešil Vystrčil, jemuž se podařilo zastavit střelu Vaculíka, následně lapil i dorážku z hole Mikela. Díky jeho zákrokům i štěstí tak mohlo dojít na vyrovnání. První gól Bruslařů na moravskoslezském tripu vstřelil ve 37. minutě Matěj Vojáček. Nejlepší boleslavský střelec se prosadil střelou z pravého kruhu, jejíž průnik do branky ještě doprovodilo cinknutí tyčky.

Bruslaři měli v úvodu třetí části navrch, za obrátkou ve skóre se skrze zlínskou defenzivu vyrazil porvat Vojáček. Jeho střelu zastavil Uherek, jenž poté musel ustát i důrazný nápor boleslavských útočníků. Ve 47. minutě po zámku v útočném pásmu zelenobílí znovu tlačili za Uherkova záda, domácí brankář znovu odolal. Také Berani ale ukázali, že jsou k vedoucí trefě blíže, než se možná na první pohled může zdát, když ve 49. minutě zničehonic rozezněli tyčku za Vystrčilovými zády. Bruslaři ale dál tlačili při přesilovce, ve vlastním oslabení dokonce hrozil Steklý, jehož únik se zakončením musel hasit až domácí brankář Uherek. Snažení hostů z Mladé Boleslavi nakonec nebylo zbytečné, hráči v zelených dresech nakonec rozhodli. V čase 58:45 se po přihrávce Hurta podruhé v zápase trefil Matěj Vojáček a bylo hotovo. Boleslavský dorost se na play-off naladili vítězně.


Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.