OBRAZEM: Mostečtí fotbalisté vstoupili do jarní části ČFL remízou
Právě padá úvodní branka zápasu. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Most - Mostecký fotbalový klub na úvod jarní části České fotbalové lidgy před slušnou návštěvou remizoval doma s FK Chlumec 1:1, úvodní branku dával Matěj Kubeš.

Rozlosování sezóny mosteckému "Áčku" přisoudilo na úvod jara těžký los, v prvních dvou zápasech potká třetí a druhý celek tabulky. Na úvod jarní části přicestoval do Mostu FK Chlumec nad Cidlinou a zopakoval se výsledek z prvního letního kola soutěže. Opět 1:1. Úvodní branku jara dal v 17. minutě Matěj Kubeš, který o několik momentů dříve trefil hlavičkou tyčku. Most měl velmi dobrý vstup do utkání, měl převahu, vytvářel si šance a soupeře zaskočil. Množství situací ve vápně soupeře volalo i po výraznějším gólovém zisku. Bohužel však FK Chlumec po rohu ve 27. minutě srovnal stav na 1:1.

Foto

Most měl do poločasu další šance, sice ne z kategorie vyložených, ale divákům na tribuně rostlo napětí. Příjemná fotbalová atmosféra dokreslovala celý první jarní zápas. Ve 43. minutě se na půlicí čáře zmocnil míče Zinhasovič, napřáhl k přelobování brankáře, míč už tak-tak mířil do branky, ovšem Lichtenberg konečky prstů vyškrábl parádně letíci balon na roh. V zápase proti sobě stáli oba brankáři z líhně FK Mladá Boleslav, Kryštof Lichtenberg a Pavel Halouska patřili k předním protagonistům zápasu.

Po změně stran se Most pokoušel o klíčovou branku, ke které byl nejblíže v 57. minutě. Filip Maksič po rohu střílel z jedničky na zadní tyč, míč však na brankové čáře vyhlavičkoval obránce. V další šanci střílel Kubeš do boční sítě. Několik ošemetných situací na hranici velkého vápna občas volalo po přímém kopu, ale pouze smůla chyběla k povedenému prostrčení míče do vyložené šance. V poslední dvacetiminutovce se do hry dostala nervozita. Přeci jen oba týmy nechtěly za žádnou cenu zápas zkazit a úvodní utkání jara začalo mířit k remíze.

FK Baník Most-Souš - FK Chlumec nad Cidlinou 1:1

Branky: 17. Kubeš - 27. Finěk

Sestava Mostu: Halouska - Kibal, Novák, Maksič, Pátek (54. Bína) - Vobecký, Zinhasovič - Kubeš, Glaser, Rjaska (70. Novický) - Bouguetouta (70. Skurovec)

Sestava FK Chlumec: Lichtenberg - Zukal, Krčál, Gluski, Finěk, Zeman, Labík (71. Řezníček), Doležal (89. Frizoni), Čáp, Bastin, Ruml (58. Vaníček)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru