Debutové album Mimi Webb je venku

176

Zpěvačka a skladatelka na vzestupu, Mimi Webb, vydává své netrpělivě očekávané album „Amelia“! Vydání jejího debutu doprovází videoklip k nejnovějšímu singlu ‚Freezing‘, který režíroval Drew Kirsch.

V klipu ožívá text písně, v němž se Mimi po skončení vztahu rozhodne vzchopit, znovu objevit štěstí a jít vpřed se sebevědomím, které dosud nezažila.

„Nemůžu uvěřit, že moje debutové album je konečně venku. Pracovala jsem na něm několik let; je neskutečné, že ho konečně držím v rukou. Je to kolekce písní, na kterou jsem velmi hrdá. Vyprávějí příběh mé cesty tam, kde jsem teď. Jsem z toho tak nadšená!“

Album obsahuje 12 skladeb. Najdete na něm chytlavější, povzbudivé písně o rozchodu, ale i dojemné, sentimentální balady. Název alba není náhodný. „Musíte si uvědomit dvě stránky. Je tu Amelia, dívka z britského venkova, která je ráda doma se svou rodinou, přáteli a psy, a Mimi, popová umělkyně, která je ráda na pódiu a cestuje po světě.“ „Amelia“ již získala uznání kritiků. Časopis Rolling Stone album označil za „živou, nostalgickou nahrávku o cestě dospívání a učení se mít rád sám sebe“, zatímco Cosmopolitan poznamenal, že vyniká „silným vokálem a texty, které prostě chcete křičet spolu s ní“. Mimi Webb je dalším velkým hudebním jménem.

Mimiin nejnovější hit „Red Flags“ stále stoupá v žebříčcích hitparád. Píseň se umístila na 26. místě v amerických rádiích Top 40 a na 33. místě v rádiích Hot AC. Ve Velké Británii se píseň dostala na 2. místo v žebříčku Airplay. Mimi nedávno vystoupila s písní ‚Red Flags‘ v pořadech ‚The Late Show with Stephen Colbert‘ a ‚The Graham Norton Show‘.

Za pouhé dva roky nasbírala tato vycházející hvězda více než 900 milionů streamů a vytvořila řadu hitů, včetně ‚House on Fire‘ a ‚Good Without‘ a nejnověji ‚Red Flags‘. Umělec nedávno vystoupil se sirem Eltonem Johnem na oslavách královnina jubilea. Podmanila si také festivaly Capital FM’s Summertime Ball, Isle of Wight Festival a Montreux Jazz Festival. Získala řadu ocenění kritiků, mimo jiné od britského Vogue, Rolling Stone, Harper’s BAZAAR a Billboard.


Dvaadvacetiletá Mimi Webb se může pochlubit hlasem, který je stejně magnetický, silný a magický jako její osobnost. Jako „dívka od vedle“ s neuvěřitelným hlasovým rozsahem se často směje, důrazně říká, co si myslí, a nebojí se být slyšet. Popová zpěvačka a skladatelka původem z Canterbury si zakládá na upřímnosti a dává na odiv každou emoci, kterou cítí. Inspirována takovými osobnostmi, jako jsou Amy Winehouse, Emeli Sandé nebo Sam Smith, začala Mimi ve svých 13 letech psát vlastní písně do deníků. Později se naučila hrát na kytaru. Přibližně ve stejné době se zapsala na školu The BRIT School, mezi jejíž absolventy patří Winehouse, Adele a Jessie J. O tři roky později odešla z domova, nastěhovala se k cizí rodině a začala navštěvovat prestižní BIMM (British Institute of Modern Music). V roce 2019 nahrála několik raných skladeb a spoluprací, našla si management a podepsala smlouvu s Epic Records. V roce 2020 vydala svůj debutový singl „Before I Go“ – od té doby se šplhá nahoru.