Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2023 18:02:00

Budeme hledat možnosti, jak se podílet na záchraně stoleté památky

Budeme hledat možnosti, jak se podílet na záchraně stoleté památky

V Třebechovicích pod Orebem se snaží zachránit místní sokolovnu.

 Na konci loňského roku nechali sokolové opravit hlavní sál, kde byly parkety už natolik zbroušené, že doslova prosvítaly. Investice vyšla celkem na 6 milionů korun a výměny se dočkala okna i dveře a nové jsou zde také toalety. S přispěním kraje sokolové tehdy pořídili také nově osvětlení sálu.

Od otevření sokolovny v Třebechovicích příští rok uplyne už 100 let a lidé mají ještě dva týdny možnost přispět na další fázi záchrany prostřednictvím veřejné sbírky. Vybralo se už přes 400 tisíc korun. Přispět můžete ZDE.

Pomoc místním sokolům přislíbilo město, pro jehož obyvatele je budova důležitým zázemím pro plesy a další kulturní akce. Přispět na záchranu sokolovny by mohl také Královéhradecký kraj. Prohlédnout si havarijní části budovy proto přijel hejtman Martin Červíček v doprovodu starosty města Romana Drašnara a starostky třebechovického Sokola Kamily Kuťákové.

„Při návštěvě jsem měl možnost vidět výsledek první fáze oprav, která se týkala hlavního sálu sokolovny. V další fázi bude ale potřeba opravit především střechu, kterou do budovy zatéká a hrozí tak další škody. Společně s městem podporujeme snahu místních sokolů, a proto budeme do budoucna hledat možnosti, jak se na tomto projektu finančně podílet a naplnit tak příběh záchrany této stoleté památky Třebechovic,“ řekl hejtman Martin Červíček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama