BK MLADA BOLESLAV
5. 3. 2023 | Zdena Bobková

Ondřej Roman: Poslední zápasy šlapeme dobře. Doufám, že to přetavíme i v play off

T ř i n e c – Ještě před zápasem neměli jistého soupeře pro vyřazovací boje. Teď už ho znají. V předkole play off se postaví brněnské Kometě. Útočník Ondřej Roman (na snímku) na ledě Třince rozhodl svým gólem o výhře 3:2 a tím přiřkl Bruslařům i 10. příčku po základní části a ve finále právě i soupeře pro předkolo. Jaké jsou jeho dojmy ze zápasu a co od předkola s jihomoravským sokem očekává?

Ondro, poslední zápas jste zvládli vítězně a už znáte i svého soupeře pro předkolo. Jaké jsou dojmy?

Pocity jsou dobré, vyhráli jsme pár zápasů v řadě, jsme dobře nažhavení. Neřešili jsme, koho dostaneme. Je to Brno, bereme.

Co od brněnské Komety očekávat?

Mají dobré přesilovky, zkušené hráče, určitě bude i nepříjemná atmosféra. Ale jak se říká, když se budeme soustředit na svoji hru, tak máme určitě velkou šanci vyhrát. Máme silný tým – od brankáře, přes obránce i útočníky. Když budeme hrát tak, jak chceme, tak určitě máme šanci s Brnem uspět.

Sledovali jste vývoj v tabulce i během zápasu? Během duelu s Třincem to chvíli vypadalo, že soupeřem pro předkolo budou právě Oceláři…

Já osobně jsem to moc neřešil. Člověk si nevybere. Ačkoli musím říct, že už cesta sem nebyla nic moc. Když jsem ještě hrával za Vítkovice, bývalo to sem z Ostravy o trochu blíž (úsměv). Ale víme, že všechny týmy jsou kvalitní. Kometa je Kometa, bereme a jdeme na ně.

Pokud byste zůstali na 12. místě, narazili byste na Liberec. Bylo hlavním úkolem pro poslední zápas základní části se z té 12. příčky dostat?

Neřekl bych. Neřešili jsme to.

Zápas jste rozhodl svým gólem. Vypadá to, že vám to tam začíná padat. Dostáváte se vy sám do herní a střelecké pohody?

Já nikdy góly moc nestřílel, spíše jsem nahrával. Ale jsem samozřejmě rád, když ho dám. (úsměv)

Za Boleslav jste odehrál 12 zápasů s bilancí 5+2. Jaké jsou poznatky z extraligy a z manšaftu?

Přesun pro mě nebyl lehký. Liga ve Francii má jinou úroveň, extraliga je mnohem rychlejší. Poslední zápasy šlapeme dobře. Doufám, že to takhle přetavíme i do play off.

Děkujeme za rozhovor.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.