Kopřivnice si připomene výročí TGM

06.03.2023 7:35 | Tisková zpráva

V úterý 7. března uplyne 173 let od narození prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka. Při této příležitosti zveme všechny příznivce Masarykových myšlenek na tradiční vzpomínkové setkání, které se uskuteční od 16 hodin u pomníku TGM.

Kopřivnice si připomene výročí TGM
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

O slavnostní atmosféru se tradičně postará Pěvecké sdružení Kopřivnice. Setkání se v Kopřivnici koná každoročně, protože Masaryk byl opravdu mimořádnou osobností, která má s naším městem mnoho společného.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31656 lidí

„Dvakrát byl za Kopřivnici a další města IV. volebního obvodu moravských měst zvolen poslancem Říšské rady a stále zde má hodně příznivců, z nichž mnozí jsou aktivními členy Masarykova demokratického hnutí. V roce 1909 bylo Masarykovi uděleno čestné občanství Kopřivnice. Zda je pravda, že během první světové války mu bylo odebráno, nelze ověřit - v roce 1935 mu však bylo zastupitelstvem městyse Kopřivnice uděleno podruhé,“ uvedla mluvčí města Lucie Macháčková s tím, že tyto i další zajímavé informace se lze dočíst v knize Ondřeje Šalka T. G. Masaryk a Kopřivnice vydané v roce 2018.

Květiny k pomníku TGM položí se starostou města také předseda klubu Masarykova demokratického hnutí Kopřivnice Jaroslav Šula, který na setkání přednese proslov. Přijďte také uctít odkaz významného státníka, politika, filozofa, sociologa a pedagoga, jenž se zasadil o svobodu českého a slovenského národa po první světové válce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…