AKCE V LOUNECH: Divadelní představení, výstavy, koncerty a farmářské trhy
Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - Tento týden se v Lounech a blízkém okolí konají další zajímavé kulturní a sportovní akce. Přinášíme přehled!

PONDĚLÍ 6. března

18.00 hodin, Klub(ovna) Luna: KŘÁK

Literárně - dramatický soubor Hmm...??? pod vedením paní učitelky Oksany Kaplanové Vás zve na premiéru své autorské inscenace.

 

19.00 hodin, Vrchlického divadlo: MARTIN KASÍK (KLAVÍR) A KRISTÝNA KASÍKOVÁ (KLAVÍR)

Špičkoví klavíristé se opět představí v programu sestaveném speciálně pro lounské publikum. Martin Kasík vystudoval pražskou AMU u prof. Klánského, vítězství v soutěži Pražského jara 1998 mu otevřelo cestu na světová pódia – New York, Berlín, Zürich, Lipsko, Amsterdam aj. Mimo koncertní činnost se věnuje pedagogické práci na HAMU v Praze, je uměleckým ředitelem Chopinova festivalu v Mariánských Lázních. Kristýna Kasíková vystudovala na HAMU u prof. Klánského, pedagogicky působí na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Koncertuje s manželem Martinem ve hře na dva klavíry, spolupracuje s operní pěvkyní Barborou Řeřichovou.

vstupné 300 Kč, mládež 50 Kč

 

16.00 hodin, Vrchlického divadlo: VERNISÁŽ VÝSTAVY: GYMPL V BARVÁCH

vstup volný foyer

 

ÚTERÝ 7. března

17.00 hodin, Oblastní muzeum Louny: VERNISÁŽ VÝSTAVY: 150 LET ŽELEZNICE V LOUNECH

V letech 1872–1873 se postupně zprovoznila první železniční trať vedoucí přes Louny. S tím souvisel prudký rozvoj regionu: železniční dílny, cukrovary, pivovar apod.

Rostl počet obyvatel a město se rozrostlo o nové čtvrtě. Připomeňme si, co pro město naše dráha znamenala a stále znamená.

Vernisáž výstavy proběhne v úterý 7. března v 17 hodin v domě Sokolů z Mor. Vystoupí děti z pěveckého sboru Skřivánci ZUŠ Louny pod vedením Kateřiny Štolové

a Petra Bernarda. Výstava potrvá od 7. března do 28. května 2023.

 

17.00 hodin, Městská knihovna Louny: VERNISÁŽ VÝSTAVY: JEZDÍME, PLUJEME, LÉTÁME

Vernisáž výstavy dětských výtvarných prací na téma „Doprava". Výstavu zahájí vystoupení dětí z MŠ Fügnerova. Lehárna dětského oddělení březen – listopad 2023.

vstup zdarma

 

STŘEDA 8. března

19.00 hodin, Vrchlického divadlo: VRÁŤA BRABENEC + PAL-POST UNIT

Multimediální koncert (slovo, hudba, film) nové Brabencovy skupiny, založené na jeho poezii a psychedelickém doprovodu. Předpremiéra televizního dokumentu ostravské televize režiséra Břetislava Rychlíka ŽIVOT JE BOŽÍ MLÝN aneb POSLEDNÍ DNY PLASTIC PEOPLE

18.00 hodin Kavárna (o posledním koncertu Vráti Brabence s PPU, návštěvě ztraceného syna Přemka Števicha, o Biči božím a omluvě Jirky Lábuse / 30 minut). Po projekci beseda s režisérem.

vstupné 200,- Kč

 

17:00 hodin, Oblastní muzeum Louny: KANÁRSKÉ OSTROVY

Přednáška Moniky Srncové, houslistky a sopranistky, která již 20 let žije na ostrově Tenerife, se zaměřuje na tradiční kulturu, folklór, tanec a hudební nástroje Kanárských ostrovů. Akce probíhá v rámci vzdělávacího projektu Canarias Origin.

vstupné 40,- Kč / 20,- Kč

 

10:10 hodin: VZPOMÍNKOVÉ SETKÁNÍ U PŘÍLEŽITOSTI 80. VÝROČÍ ÚMRTÍ KPT. OTAKARA JAROŠE

Město Louny a Česko - ruská společnost vás srdečně zvou na vzpomínkové setkání u příležitosti 80. výročí úmrtí Kpt. Otakara jaroše, které se uskuteční za přítomnosti vedení města Loun a členů společenských organizací. 10.10 hodin v areálu ZŠ a MŠ Kpt. Otakara Jaroše, 11:15 hodin u rodného domu v Jarošově ulici

 

ČTVRTEK 9. března

19.00 hodin, Vrchlického divadlo: LOUNSKÉ DIVADLENÍ 2023 – SKOŘÁPKA (Divadlo Stochov)

Příběh zdánlivě nemožného přátelství. Dvě ženy – dva různé světy. Vášeň, sny a odvaha prožít život naplno. Délka představení 100 minut + přestávka.

vstupné 90,- Kč

 

PÁTEK 10. března

10.30 hodin, Vrchlického divadlo: LOUNSKÉ DIVADLENÍ 2023 – ŽAL (Malis Libochovice)

Dva malí kluci zažívají v londýnském domě nezměrný žal po náhlé smrti matky. Jejich zdrcený otec, odborník na drsnou romantiku Teda Hughese – básníka, jehož svého času potkal stejný úděl –, před sebou vidí pouze bezútěšnou prázdnotu. V okamžiku, kdy se dá zoufalství krájet, však na scénu přilétá všetečný Vrán: sentimentální pošahanec, léčitel a chůva, tlučhuba a šejdíř. A znalec v oboru osiření, jehož přitahují truchlící, kterým vyhrožuje, že je neopustí, dokud ho budou jenom trochu potřebovat.

Délka představení 40 minut bez přestávky. Vstupné 90,- Kč, pro školy 40,- Kč

 

15.00 hodin, Vrchlického divadlo: LOUNSKÉ DIVADLENÍ 2023 – TIK TIK (Všenorská divadelní společnost)

Komedie TIK TIK získala brzy po premiéře i mezinárodní úspěch, má za sebou přes 2000 představení. Hra TIK TIK není klasická komedie na jaké jsme zvyklí u francouzských autorů. Upoutá diváky hned na začátku svou neobvyklostí a zvláštním drsným humorem. Nejde ani o klasické vztahové zápletky, ale spíše o obyčejnou lidskost. Je to originální, vtipná i hrubší hra, která diváky nejen pobaví, ale vede k zamyšlení. Vždyť nějakou "poruchu" má každý z nás.

Délka představení 150 minut + přestávka. Vstupné 90,- Kč

 

19.00 hodin, Vrchlického divadlo: LOUNSKÉ DIVADLENÍ 2023 – TY JSI NÁŠ MESIÁŠ (ĎAS Klouzák Postoloprty)

Nejslavnější knihu lidstva – příběh o narození Ježíška a jeho životě – zná asi každý z nás. Ovšem... Můžeme dát ruku do ohně za to, že to tak opravdu bylo? Šíleně bláznivá situační komedie našeho divadelního souboru vám předvede, že vše mohlo být úplně jinak ... anebo také ne. Autor si v této komedii dělá legraci ze všeho a ze všech. Jeho úmyslem však není někoho urážet, ale humornou formou upozornit na nebezpečí jakéhokoli fanatismu a moci.

PŘEDSTAVENÍ NENÍ VHODNÉ PRO DĚTI A ORTODOXNÍ VĚŘÍCÍ – ČEMUKOLIV! Délka představení 110 minut + přestávka. Vstupné 90,- Kč

 

19.00 hodin, Kino Peruc: DĚTI NAGANA

Jedenáctiletý Dominik je u vytržení, když na turnaji století v Naganu naši poráží Kanadu a míří do finále. Přestože i on je trochu outsider, rozhodne se koupit hokejku a s kamarády hrát hokej, jak to jen jde. Film Česko. Rodinný / Sportovní. Délka filmu 102min.

vstupné 100,- Kč

 

19.00 hodin, Městská sportovní hala: HÁZENÁ

TJ Lokomotiva Louny - TJ Dukla Praha

 

10.00 hodin, Kostel CČSH: KŘESLA PRO HOSTY – CÍRKEVNÍ ŽIVOT V LOUNECH

Beseda o církevním životě evangelíků v Lounech s hosty Tomášem Pavelkou a Jaroslavem Havrlantem. V rámci projektu Tajemství Loun první republiky. Pro studenty oboru Tajemství Loun vstup zdarma, pro širokou veřejnost: studenti 30 Kč, ostatní 50 Kč.

 

SOBOTA 11. března

16.00 hodin, Vrchlického divadlo: LOUNSKÉ DIVADLENÍ 2023 – AMANT (DS Pik-Art Úštěk)

Maminky to s námi vždycky myslí dobře! Horší je, když se snaží prostřednictvím svých dětí hojit své vlastní nenaplněné ambice. Potom jsou schopné téměř čehokoliv! Délka představení 90 minut bez přestávky. Vstupné 90,- Kč

 

19:00 hodin, Vrchlického divadlo: LOUNSKÉ DIVADLENÍ 2023 – LAKOMEC (DK Jirásek Česká Lípa)

Světoznámá komedie Moliéra vysmívající se chamtivosti, kupčení s city, marnivosti a nafoukanosti sehraná jako divadlo na divadle . Divadelní klub Jirásek si hraje s motivy, situacemi, buduje vlastní poetiku jednotlivých figur, posouvá děj směrem k dnešku. Hlavní snahou je projasnit alespoň na chvíli zachmuřený obraz dneška pomocí fantazie, hravosti a tvořivosti. Délka představení 95 minut + přestávka. Vstupné 90,- Kč

 

8:00 – 18: 00 hodin, Městská sportovní hala: FLORBAL

TURNAJ MLÁDEŽ – MLADŠÍ ŽÁCI

 

8:00 – 12:00 hodin, Mírové náměstí: FARMÁŘSKÉ TRHY

Nabídka a prodej čerstvé zeleniny, ovoce, rostlin, potravin a produktů přednostně z Loun a okolí.

 

NEDĚLE 12. března

14:30 hodin, Stálé loutkové divadlo: ČTYŘI POHÁDKY O JEDNOM DRAKOVI

Vstupné 40,- Kč

 

14:00 hodin, Kulturní dům Zastávka: TANEČNÍ ČAJE

Taneční orchestr Jaromíra Laksy vás zve opět na taneční parket. Vstupné 90,- Kč

 

8:00 – 18:00 hodin, Městská sportovní hala: FLORBAL

TURNAJ MLÁDEŽ - PŘÍPRAVKA

 

Kino Svět Louny – aktuální program kina v odkazu:

Kino Svět – program a vstupenky online (kinolouny.cz)

 

Městský zimní stadion Louny – veřejné bruslení

  • ÚT, 7. března 17.15 – 18.15
  • ST, 8. března 11.00 – 12.00
  • SO, 11. března 14.00 – 15.30
  • NE, 12. března 13.00 – 14.30

 

Městská plavecká hala

  • PO 13.00 – 21.00
  • ÚT – PÁ 06.00 – 08.00
  • 13.00 – 21.00
  • SO – NE 10.00 – 21.00

 

Městská sauna, Prokopa Holého, Louny

otevřeno od 1. října – 30. dubna

  • PO – ČT 12.00 - 21.00
  • PÁ - SO 12.00 - 22.00
  • NE 12.00 – 21.00

 

Na webových stránkách MIC Louny www.louny.eu (v kalendáři akcí) naleznete další kulturní a sportovní dění v Lounech a okolí.

Zdroj: Infocentrum Louny

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru