Hledá se Neviditelný herec století. Vyberte v anketě hlas, který v rozhlase posloucháte nejraději

6. březen 2023

Karel Höger, Rudolf Hrušínský, nebo snad Dana Medřická? V jubilejním roce se můžete zapojit do ankety, která určí nejlepší rozhlasové herce a herečky za celých 100 let rozhlasu.

Hlasujte na www.neviditelnyherec.cz ❯❯

V anketě Neviditelný herec vybírají posluchači nejoblíbenější rozhlasovou herečku a herce už více než dvě desítky let. Při příležitosti rozhlasové stovky se ovšem nabízí výzva v podobě velkého hlasování posluchačů o Neviditelného herce a herečku celého století.

Hlasovat v anketě můžete do 31. března, slavnostní vyhlášení výsledků vysíláme ve středu 12. dubna od 20:00.

V kategorii ženských hlasů najdete například jména Daniely Kolářové, Dany Medřické nebo Vilmy Cibulkové. Mezi desítkou nominovaných v mužské kategorii jsou Viktor Preiss, Ivan Trojan a společně s nimi třeba Rudolf Hrušínský nebo Karel Höger. Jejich výkony si hlasující mohou připomenout na webu neviditelnyherec.cz a také ve vysílání.

Rozhlasové hry a četby pravidelně přináší také Český rozhlas České Budějovice ve svých pořadech Podvečerní čtení a Čtení na neděli.

Zapojte se do ankety a dejte nám vědět, který hlas v rozhlase posloucháte nejraději. A jako bonus každý hlasující obdrží od Českého rozhlasu četbu Bylo nás pět v podání fenomenálního Františka Filipovského.

Slavnostní vyhlášení Neviditelného herce století se uskuteční na Nové scéně Národního divadla ve středu 12. dubna od 20 hodin a vy ho můžete poslouchat na vlnách Českého rozhlasu.

Nominované herečky

Jaroslava Adamová
Vilma Cibulková
Helena Dvořáková
Tatiana Dyková Vilhelmová
Věra Galatíková
Daniela Kolářová
Hana Maciuchová
Dana Medřická
Taťjana Medvecká
Pavla Tomicová

Nominovaní herci

Jiří Adamíra
Eduard Cupák
Karel Höger
Rudolf Hrušínský
Oldřich Kaiser
David Novotný
Viktor Preiss
Josef Somr
Ivan Trojan
Václav Voska

Spustit audio

Související