Obrnice si naplánovaly investice za 144 milionů. Peníze proinvestují během 4 let
OBECNÍ ÚŘAD OBRNICE. FOTO: OÚ OBRNICE
Most

Obrnice – Zastupitelé Obrnic schválili na svém březnovém jednání plán investičních záměrů obce na následující čtyři roky. Je součástí programu rozvoje obce do roku 2026 a zahrnuje investiční záměry za zhruba 144 milionů korun.

Bezmála 80 akcí je zaměřeno na výstavbu či opravy komunikací, veřejného osvětlení, kontejnerových stání, výstavbu, opravy nebo demolice objektů, umístění fotovoltaických elektráren na obecní budovy, revitalizaci území a veřejné zeleně, prevenci kriminality, školství, sociální oblast, kulturu a spolkovou činnost.


Záměry odpovídají podle obrnického starosty Stanislava Zaspala stěžejním aktivitám obce a jejích organizací v horizontu čtyř let. „Nyní se musíme se zastupiteli dohodnout na výběru prvních zhruba deseti záměrů, abychom je mohli předat ke zpracování a následně požádat o dotace na jejich realizaci,“ upřesnil. Právě příspěvky z dotačních programů Evropské unie, státu či Ústeckého kraje činí v posledních letech významný podíl na financování investičních akcí obce.


Mezi finančně náročnější záměry se řadí oprava Nádražní ulice, kde nedávno vzniklo zázemí Technických služeb Obrnice, příspěvkové organizace obce. Vyžádá si 5 milionů korun. Dále je to například za 20 milionů korun přestavba dvou panelových domů na sociální byty. Rozsáhlá úprava nového hřbitova v Českých Zlatníkách včetně vybudování kolumbária nebo vsypové loučky si vyžádá 7 milionů korun. Nezanedbatelné jsou také náklady na stavební úpravy školských zařízení. Vybudování atria v základní škole vyjde na 10 milionů korun, výstavba venkovní učebny s polytechnickou dílnou a povrchová úprava zahrady v mateřské škole na celkem 6 milionů korun.


Program rozvoje je dlouhodobým dokumentem vytyčujícím záměry obce na období 4 let. Formuluje strategii rozvoje celého území obce a jejího fungování. „Cílem je dosažení rovnováhy mezi požadavky občanů a tím, co je reálně dosažitelné. Program je podkladem pro rozvojové aktivity a územní plánování nejen v obci, ale i v regionu. Přispívá k tomu, aby obec efektivně využívala jak finanční prostředky z vlastního rozpočtu, tak z dotačních titulů,“ vysvětlil Stanislav Zaspal.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru