Judit Pecháček, ze seriálu Místo zločinu České Budějovice, si podobu svého příjmení musela vybojovat

Judit Pecháček, ze seriálu Místo zločinu České Budějovice, si podobu svého příjmení musela vybojovat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Půvabná herečka Judit Bárdos se loni v létě provdala za Miloslava Pecháčka, jehož příjmení se rozhodla přijmout bez přípony -ová, která se jí nelíbí. Rázně si dupla, a tak herečku teď můžeme znát jako Judit Pecháček. Exceluje nejen v rolích jemných dívek, ale i jako mladá kriminalistka.

Hrát česky není snadné, ale Judit Pecháček se výzev nebojí

Krásná slovenská herečka s maďarskými kořeny, kterou čeští diváci znají např. z pohádek Láska na vlásku (2014) a Čertí brko (2018) nebo nejnověji z kriminálního seriálu Místo zločinu České Budějovice (2023), se vdala. Z Judit Bárdos se tak jen po několikaměsíčním vztahu stala Judit Pecháček, manželka herce a kameramana Miloslava Pecháčka, jehož si vzala v naprostém utajení.

Poprvé se společně ukázali na veřejnosti v červenci loňského roku. Stalo se tak na festivalu v Karlových Varech. Za svou novou láskou, ale také za další atraktivní hereckou prací, se herečka přestěhovala z Bratislavy do Prahy a v současnosti se už považuje za ryzí Pražačku. Pro blesk.cz vypověděla, že v nejnovějších filmech a seriálech už ji nikdo nedabuje. Poctivě se snaží poprat s náročným českým skloňováním a svou češtinu jaksepatří vypilovat. Ačkoli je pravda, že při rozhovorech a podobných příležitostech raději zůstává věrná slovenštině, v níž si dle vlastních slov připadá jistější. Potíže ostatně měla např. s postavou Jany Šímové v seriálu Místo zločinu České Budějovice, jak přiznala v tiskové zprávě:

Určitě to byla jedna z nejnáročnějších postav, kterou jsem dosud hrála. Navíc jsem se poprvé musela naučit hrát se zbraní a celou roli se naučit v češtině.

S manželem se vzali po pár měsících randění

Zamilovaný pár si vyměnil svatební sliby jen o měsíc později, přesněji koncem srpna. Judit Bárdos neváhala ani s převzetím manželova příjmení. Ponechala si však původní podobu bez přechýlení, tedy Pecháček. „Nechtěla jsem příponu -ová, to se mi nelíbí. Mohla jsem zaškrtnout v kolonce důvod, že jsem cizinka, což je pravda,“ vysvětlila hvězda historického snímku Piargy (2022) a životopisného dramatu Poslední závod (2022).

Filip Březina a Judit Bárdos Pecháček, TK k jarnímu programu České televize
Filip Březina a Judit Bárdos Pecháček, TK k jarnímu programu České televize | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Její manžel, Miloslav Pecháček, si zahrál např. ve filmu Krajina ve stínu (2020), kde ztvárnil postavu Františka Bláhy. Účinkuje ale především v seriálech, byť spíše v epizodních rolích. Poznat ho tak mohou diváci Případů 1. oddělení (2022) nebo Zrádců (2020). V roce 2023 si zahraje také v novém kriminálním seriálu Matematika zločinu, kde se můžeme těšit i na Jiřího Bartošku, Zuzanu Bydžovskou, Jana Nedbala, Kristýnu Bokovou a mnohé další.

Nejraději má, když se jí říká prostě Judit

Při otázce, zda už Judit Pecháček na své nové příjmení slyší, se herečka pousmála a řekla, že ano, i když ji tak oslovuje málokdo. Třebaže má v občance uvedeno jen to nové, v rozhovorech si ponechává obě, aby lidi nemátla. Samotnou změnu však jako nevýhodu určitě nebere, byť by se mohlo zdát, že v uměleckém prostředí je lepší zachovat to, co už je zavedené a v povědomí diváků.

Zdroje článku: