Neuvěřitelné záběry: Chodci v Pelhřimově zablokovali průjezd sanitce

Sanitku zablokovali chodci na přechodu

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. března 2023 21:29

Neuvěřitelné záběry kolují v posledních hodinách internetem. Jeden z řidičů v Pelhřimově natočil sanitku, která se zapnutou zvukovou i světelnou signalizací přijíždí k přechodu pro chodce. Namísto toho, aby ji ale lidé poskytli volný průjezd, jí zablokovali cestu.

Záběry, které až vyráží dech, zveřejnil server DopravavČesku.cz na svém twitteru. Zachycují jednu z křižovatek v Pelhřimově, k níž se blíží houkající sanitka.

Navzdory tomu, že zákony, instinkt i vychování v takové chvíli velí dopřát jí volný průjezd, stane se pravý opak. Na přechod se těsně před ní vrhne skupina lidí, která záchranářům nedovolí projet.

Zatímco někteří dle videa váhají, jestli mají do silnice vstoupit, jiní ji přeběhnou a další se na přechod vydají běžnou chůzí. Na ostrůvku u přechodu nezůstane nikdo a všichni tak sanitce zatarasí cestu.

Neuvěřitelné záběry pořídil řidič v Pelhřimově. Před houkající sanitu jedoucí z Pacova na přechodu doslova vběhla chodkyně. Neuvěřitelné je, že k této ženě se přidala celá skupina dalších lidí a v klidu si přecházejí spolu s ní. V sanitě přitom může být pacient v ohrožení života. pic.twitter.com/oYAJh7lfvF

— DopravavCesku.cz (@dopravavcesku) March 6, 2023

"Neuvěřitelné záběry pořídil řidič v Pelhřimově. Před houkající sanitu jedoucí z Pacova na přechodu doslova vběhla chodkyně. Neuvěřitelné je, že k této ženě se přidala celá skupina dalších lidí a v klidu si přecházejí spolu s ní," uvádí server.

Dodává, že v sanitce se mohl nacházet pacient v ohrožení života. Ten mohl potřebovat neodkladnou lékařskou péči, jejíž poskytnutí se kvůli chodcům mohlo opozdit o drahocenné vteřiny.

Neumožnění průjezdu vozidla integrovaného záchranného systému může policie vyhodnotit jako přestupek, za který může zúčastněným hrozit pokuta až ve výši 2500 korun.

Témata: Záchranná služba Vysočina (kraj)