Search
Close this search box.

Dobrovolníci z celé republiky se již chystají na úklid veřejných prostranství

Do již tradiční akce Ukliďme Česko zbývá již jen jeden měsíc. Letos se jedná přitom již o desátý ročník této dobrovolnické akce.

Do již tradiční akce Ukliďme Česko zbývá již jen jeden měsíc. Letos se jedná přitom již o desátý ročník této dobrovolnické akce.

Organizátoři už mají více než 2000 hlášených akcí. Desítky tisíc dobrovolníků se opět zapojí a budou uklízet v různých lokalitách, včetně lesů, obcí, měst, komunikací, řek a chráněných území.

Hlavní úklid se uskuteční v sobotu 1. dubna 2023 a bude zaměřen na úklid černých skládek a drobného nepořádku v přírodě, městech a obcích. Lidé stále mohou registrovat své akce na stránkách projektu www.UklidmeCesko.cz, kde mohou získat rady a pomůcky pro organizaci a propagaci svého úklidu. Organizátoři se mohou do 9. března zažádat o úklidové pomůcky, trička a samolepky pro účastníky.

I když hlavní termín pro jarní dobrovolnickou akci Ukliďme Česko je sobota 1. dubna, úklidy budou probíhat i později pro ty, kteří by to nestihli. Akce se ale nezaměřuje jen na uklízení odpadků, protože většina úklidů má také společenskou část nebo doprovodný program. Každý dobrovolník se navíc může zúčastnit fotosoutěže o zajímavé ceny.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Tvorba webových stránek: Webklient