MČR mládeže do 16 let za dveřmi, přihlášky do OPEN turnajů stále otevřeny

V sobotu 11. března 2023 bude v teplickém hotelu Panorama zahájeno Mistrovství České republiky mládeže v šachu do 16 let včetně doprovodných open turnajů, na které je možné se stále přihlásit. Pořadatelem celé akce je z pověření Šachového svazu České republiky Šachový klub Most z.s. ve spolupráci se Společně pro Blažim z.s., který na stejném místě hostil Mistrovství Čech mládeže v loňském roce. Akce probíhá pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera.

Všechny turnaje se odehrají švýcarským systémem na 9 kol. V pondělí je na programu dvojkolo, v ostatní dny se bude hrát jednokolově. Jednotlivé kategorie jsou rozděleny na chlapce a dívky do 10, 12, 14 a 16 let. V každé kategorii chlapců hraje 24 oprávněných hráčů, kategorie dívek jsou otevřené pro všechny hráčky ČR, celkem je přihlášeno 102 dívek. Dalších více jak 50 šachistů bude startovat v open turnajích.

Účastníci Mistrovství ČR budou mít k dispozici trenéry na rozbory svých partií. Hlavním trenérem je GM Pavel Šimáček a do trenérského týmu dále patří GM Vlastimil Babula, FM Jan Havlík a WIM Natálie Kaňáková. Hlavním rozhodčím celé akce je Josef Bednařík. Pro všechny je připraven široký doprovodný program, jako jsou tématické přednášky, simultánky a ve středu se bude konat bleskový turnaj. Hráči i jejich doprovod se budou moci zdarma zúčastnit prohlídky Botanické zahrady Teplice, dále pořadatelé zajistí zvýhodněné vstupné do Aquacentrum Teplice a Premiere Cinemas Teplice. V neděli a pondělí bude v obchodním centru Galerie Teplice umístěn šachový koutek sloužící pro prezentaci šachu.

Mistrovské kategorie se odehrají ve velkém sportovním sále hotelu Panorama a open turnaje v jeho salónku. Ze sportovního sálu bude zajištěn stream a mistrovské kategorie budou vysílány on-line. Většina účastníků včetně jejich doprovodu je v tomto hotelu ubytována a je zde zajištěno i stravování v rámci plné penze. Ubytovaní mohou pro zpříjemnění pobytu využít např. wellness, fitness, venkovní sportovní hřiště, stolní tenis a další. Město Teplice nabízí možnost procházek po lázeňské části města, návštěvu hradu Doubravka, který se nachází přímo nad hotelem, Teplického zámku, zajímavé výlety do okolí a jiné.

Mezi hlavní partnery turnaje patří Ústecký kraj, město Teplice, město Most, Nadace ČEZ, společnosti Nemak Czech Republic s.r.o. a TEPGASTRO s.r.o.

Ředitel turnaje,
Miroslav Körschner

Odkaz na startovní listiny: chess-results

Odkaz na facebookové stránky pořadatele zde.