Jičín pokračuje ve své účasti ve Sdružení Český ráj a Geopark Český ráj

07.03.2023 10:01 | Tisková zpráva

Město Jičín má zástupce ve správní radě Sdružení Český ráj a v organizaci Geopark Český ráj. RM navrhuje, aby město v těchto organizacích zastupovala místostarosta Mgr. Alena Stillerová, která má mimo jiné v gesci cestovní ruch. O věci rozhodne Zastupitelstvo města, veřejné zasedání se koná ve středu 15. března.

Jičín pokračuje ve své účasti ve Sdružení Český ráj a Geopark Český ráj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Sdružení Český ráj je dobrovolná zájmová organizace právnických osob ve zdejší krajinné oblasti, která představuje významnou turistickou destinaci. Působnost sdružení zahrnuje zejména území okolo měst a obcí Jičín, Sobotka, Dolní Bousov, Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Sychrov, Hodkovice, Železný Brod, Semily a Lomnice nad Popelkou.

Geopark Český ráj se zabývá geologickými, paleontologickými a archeologickými úkazy v našem regionu. Český ráj má status globálního geoparku a je zapsán v seznamu UNESCO. Jako jediný na území České republiky. Rozkládá se na pomezí tří geologicky odlišným území, a proto je mimořádně rozmanitý co do geologické morfologie, fauny a flóry. Oblast je také proslulá velmi starým osídlením, což dokládá řada archeologických nálezů i množství historických kulturních památek. Celková rozloha geoparku je 833 km2 a organizace má za cíl šířit povědomí o tomto fenoménu světového významu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…