Whistler Adventure School: získejte top vzdělání v outdooru

Whistler Adventure School: získejte top vzdělání v outdooru

Kanadský Whistler je rájem outdoorových nadšenců. Je libo snowboard, freeride, horské kolo, lezení nebo třeba rafting? To všechno si tady vychutnáte do sytosti. Pokud se ale chcete své vášni věnovat na vyšší úrovni, vyzkoušejte některý z akreditovaných outdoorových programů Whistler Adventure School, získejte nové zkušenosti a zažijte neopakovatelná dobrodružství při zahraničním studiu toho, co vás doopravdy baví.

Whistler-Blackcomb je největší zimní středisko v severní Americe a v roce 2010 hostilo zimní olympijské hry. Leží v Britské Kolumbii asi dvě hodiny jízdy od Vancouveru. Už samotná cesta je zážitek! Dostanete se sem po známé Sea To Sky Highway s monumentálními výhledy na vysoké hory i oceán.

Toto místo ale není jen o zimních sportech! I v létě je rájem pro všechny outdoorové nadšence. Naprostý top je například místní bike park. Nabízí přes 300 km tras v úchvatné přírodě, kde sami sebe otestujete na širokém spektru terénů – od upravených trailů přes cross-country až po divoký downhill nebo freeride.

WAS: získejte znalosti, které skutečně využijete

Whistler Adventure School (WAS) je soukromá škola nabízející akreditované kariérní vzdělávání v outdoorových oborech. Získaná kvalifikace je uznávaná i v Evropě. Na výběr máte hned z několika ročních nebo půlročních programů, níže si představíme programy Adventure Tourism Summer (existuje i jeho zimní obdoba, ale o té zase příště), Mountain Sport Technician a pro zaryté bikery je tu Bike Guide Training. Stane se z vás zkrátka profík s certifikátem, který přijde velmi vhod při hledání vašeho „dream jobu“.

Kurzy probíhají v malých interaktivních skupinkách s důrazem na praktické dovednosti. Celý program je velmi flexibilní a dá se skloubit s přivýdělkem a aktivním životem. Součástí většiny programů je i placená praxe. Na kurzech budete v partě se studenty z různých věkových kategorií i národností. Nasajete tak mezinárodní prostředí i whistlerský životní styl.

Jaké jsou požadavky?

Kurzy nejsou věkově omezeny a nemusíte ani studovat v Česku. Bude třeba doložit, že se domluvíte anglicky minimálně na úrovni B1, uhradit školné a vyřídit si potřebná víza. Jako student školy WAS máte možnost získat jak studijní, tak pracovní povolení. Dalším kritériem je zdravotní způsobilost (na začátku vyplníte lékařské prohlášení) a přiměřená fyzička. A hlavně se toho nebát…

Jak vypadá život studenta Whistler Adventure School? Jak se dá skloubit studium s prací a outdoorovými aktivitami? Přečti si rozhovor s Honzou Helánem, absolventem programů Ski & Snowboard Guide Training a Bike Guide Training.

Dotazy ráda zodpoví Petra Zezulková na pe***@wh*********************.com

Adventure Tourism Summer

Když jste se v patnácti rozhodovali, co dál, byl pro vás outdoorový turismus jasná volba? Tento program je pro ty, kteří to s kariérou v turistickém průmyslu myslí vážně. Získáte dovednosti, které vám pomohou se bezpečně a s jistotou pohybovat v horách a divočině a řešit situace, které mohou nastat. Své schopnosti v downhill bikingu, lezení a backpackingu postavíte na pevné základy. Procvičíte si outdoorovou první pomoc a na vlastní kůži si vyzkoušíte vedení skupiny.

Program existuje v roční a půlroční (zrychlené) variantě. Výstupem bude diplom a certifikát z komplexního outdoorového kurzu Wilderness First Responder. Budete mít našlápnuto k tomu stát se např. průvodcem v horách a divočině, pohybovat se v outdoorovém businessu, nebo zajišťovat a vést rekreační aktivity.

Wilderness First Responder

Absolventi kurzu Wilderness First Responder jsou vyškoleni k tomu, aby dokázali adekvátně zareagovat a poskytnout zdravotnickou pomoc při nouzových situacích v odlehlých lokalitách.

Adventure Tourism Summer vám poskytne komplexní výcvik v bikingu, lezení či backpackingu.
Adventure Tourism Summer vám poskytne komplexní výcvik v bikingu, lezení či backpackingu.

Mountain Sport Technician

Řadíte se spíš mezi technické mozky, zajímáte se o business v outdoorovém odvětví, ale stále jste dobrodružná duše? Tento kurz vás vybaví praktickými znalostmi týkajícími se maloobchodu, technických aspektů a výroby v cyklosportu a zimních sportech. Získáte nejen obchodní, ale i praktické dovednosti a s veškerým sportovním vybavením se naučíte zacházet tak, aby šlapalo jako hodinky.

Roční program se soustředí na elementární dovednosti v oblasti bezpečnosti na sněhu, lyžování a snowboardingu, zimního kempování a přežití v divočině. Součástí je kurz Bicycle Mechanic Course, kde se dozvíte vše o montáži a opravách kol. Vybírat můžete i z volitelných předmětů, kterými jsou principy digitálního marketingu a práce s médii, nebo zážitkové vedení a leadership.

Dozvíte se mnoho o nejen o projíždění trailů na kole, ale také o jejich výstavbě včetně kompletních modelů workflow zaměřených na maximální efektivitu a bezpečnost. Seznámíte se s odbornou terminologií, nejnovějšími trendy a obchodními strategiemi. A možná jednou rozjedete i vlastní business….

Bicycle Mechanic Course

V tomto akreditovaném kurzu získají studenti praktické dovednosti týkající se profesionální montáže a oprav jízdních kol. Je základem pro poskytování vynikajícího zákaznického servisu. Výstupem je mezinárodně uznávaný certifikát Cytech.

V programu Mountain Sport Technician získáte mezinárodně uznávaný certifikát Cytech, naučíte se rozebrat horské kolo do posledního šroubku a vyladit ho tak, aby šlapalo jako hodinky.
V programu Mountain Sport Technician získáte mezinárodně uznávaný certifikát Cytech, naučíte se rozebrat horské kolo do posledního šroubku a vyladit ho tak, aby šlapalo jako hodinky.

Bike Guide Training

WAS má v nabídce i něco pro bikery tělem i duší. Půlroční program vyšvihne vaše umění na horském kole na vyšší úroveň. Naučíte se jezdit náročné traily a získáte nové zkušenosti v downhillu. A co víc – všechny tyto zkušenosti budete schopni předávat druhým.

Co všechno kromě cenných zkušeností v tomto programu získáte? Odnesete si certifikát PMBI (Professional Mountain Bike Instructor) 1. stupně, absolvujete kurz Wilderness First Responder, naučíte se řešit opravy kola přímo na trati a procvičíte se ve vedení lidí.

Kurz instruktora 1. stupně

Mezinárodně uznávaný certifikát vás opravňuje vést začátečníky a pokročilé na technických trasách typu singletrack i na downhillech.

V rámci Bike Guide Training na Whistler Adventure School (WAS) posunete své umění na další level.
V rámci Bike Guide Training na Whistler Adventure School (WAS) posunete své umění na další level.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: