DS představuje u modelů DS 4 a DS 7 svou první kolekci.

KOLEKCE ESPRIT DE VOYAGE: UKÁZKA know how spoleČnosti DS AUTOMOBILES

             

  • DS Automobiles představuje svou první kolekci. Je inspirována módním průmyslem a přináší do modelů značky DS Automobiles nádech haute-couture.
  • Tuto první kolekci, která dostala označení ESPRIT DE VOYAGE, charakterizují světlé interiéry zvýrazňující exkluzivní povrchové úpravy a bohatá výbava vybízející k cestování.
  • Kolekce ESPRIT DE VOYAGE se představuje u modelů DS 4 a DS 7.

 

DS Automobiles představuje po vzoru módních salonů a v tradici s francouzským stylem cestování svou první kolekci. Ta byla navržena tak, aby propojila know-how značky s jejími oblastmi projevu, a je dynamickou ozvěnou přání společnosti DS Automobiles sdílet to, co je pro ni nejdůležitější, se všemi milovníky elegance a technologií.

První kolekce DS Automobiles nese název ESPRIT DE VOYAGE a bude uvedena na trh v roce 2023 na všech čtyřech kontinentech, kde je značka přítomna: v Evropě, Asii, Africe i Jižní Americe.

 

DS 4 ESPRIT DE VOYAGE: zřetelná inspirace a světlý interiér

 „ Vidím, že v žádném případě není zbytečné cestovat, pokud chce člověk poznat něco nového.“

Jules Verne

 

DS 4 ESPRIT DE VOYAGE, který vychází z modelu DS 4 RIVOLI, přináší exkluzivní detaily a bohatou nadstandardní výbavu.

Z interiéru vozu DS 4 ESPRIT DE VOYAGE čiší exkluzivní pocit světla spojený se specifickým světlým odstínem a bezkonkurenčním know-how. Interiér, který je symbolem úniku, zdobí šedý odstín Galet na sedadlech ze zrnité kůže a nový harmonický odstín Šedá Granit na bočních panelech a obložení palubní desky v kůži Nappa.

Detaily podtrhují know-how řemeslníků společnosti DS Automobiles. Na přístrojové desce je v kůži vyražen nápis ESPRIT DE VOYAGE, který ilustruje ambici značky DS Automobiles rozšířit své know-how z Paříže do okolního světa. Zobrazení mapy Evropy je vykresleno paprsky soustředěnými kolem motivu Clou de Paris symbolizujícího výchozí bod a místo, kde byla tato kolekce vytvořena: DS DESIGN STUDIO PARIS. Na dveřních prazích je rovněž umístěn nápis ESPRIT DE VOYAGE s uvedenou ikonickou mapou a obruba koberečků je ve specifickém šedém odstínu, který ladí s interiérem.

Zvenčí byl vzor vyrytý laserem na krytech zrcátek záměrně upraven tak, aby naznačoval pohyb a aerodynamiku a symbolizoval tak cestování. Přední část vozu zdobí maska DS WINGS v leskle černém odstínu umístěná mezi světlomety DS MATRIX LED VISION a mřížka chladiče, která je doplněna kaskádou chromovaných prvků.

Okna a víko zavazadlového prostoru získaly elegantní ozdobnou leskle černou lištu. Devatenáctipalcová kola CANNES s diamantovým výbrusem a matným lakem představují nový matný odstín Šedá Anthracite.

S černou střechou v odstínu Perla Nera lze kombinovat šest odstínů karoserie: Šedá Lacquered, která se objevuje i na zapuštěných klikách dveří, Šedá Platinium, Bílá Cristal Pearl, Černá Perla Nera, Bílá perleť Nacré nebo červená Velvet.

Kromě základní výbavy, která zahrnuje hands-free přístup a startování, přední a zadní parkovací asistent se zpětnou parkovací kamerou, DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY, systém infotainmentu DS IRIS SYSTEM, DS SMART TOUCH, systém poloautonomního řízení DS DRIVE ASSIST 2. 0 a světlomety DS MATRIX LED VISION, nabízí DS 4 ESPRIT DE VOYAGE paket Elekrická sedadla s vyhřívanými a odvětrávanými předními sedadly s masážní funkcí, vyhřívaný volant, elektricky ovládané víko zavazadlového prostoru, hliníkové kryty pedálů a vrstvená akustická boční okna.

DS 4 ESPRIT DE VOYAGE je k dispozici ve verzi s plug-in hybridním motorem E-TENSE 225 a s benzínovým motorem PureTech 130 či dieselovým motorem BlueHDi 130. K zahájení objednávek dojde 8. března, cena ve Francii bude začínat na 44 550 €.

DS 7 ESPRIT DE VOYAGE: vyjádření touhy po svobodě

„Nic nerozvíjí inteligenci tak jako cestování.“

Émile Zola

 

Francouzské umění cestování je v kolekci ESPRIT DE VOYAGE reprezentováno jedinečnou elegancí, již vytvářejí materiály a motivy, které jsou pro tuto kolekci charakteristické. Model DS 7 ESPRIT DE VOYAGE vychází z verze RIVOLI a nabízí exkluzivní interiér ze světlé kůže a rozšířenou standardní výbavou.

Motiv Clou de Paris, převzatý od legendárního gilošovaného vzoru, který používali pařížští hodináři, symbolizuje místo, kde se nachází DS DESIGN STUDIO PARIS. Paprsky, které z něj vycházejí, vytvářejí mapu Evropy. Tento design vytvořený pro verzi ESPRIT DE VOYAGE je u této kolekce proveden několika různými způsoby.

Kůže Nappa v odstínu Šedá Perle na přístrojové desce je za tepla embosovaná technikou, kterou vyvinuli řemeslníci společnosti DS Automobiles, díky níž působí jedinečně plasticky. Stejné linie se opakují na prazích a logu na předních dveřích a na speciálně upravených krytech zrcátek.

Uvnitř kabiny se objevují světlé jasné odstíny, a to na sedadlech v tlačené kůži a ozdobných prvcích z kůže Nappa v odstínu Šedá Perle, která je pro tuto kolekci specifická. Jedinečné úpravy se dočkaly také koberečky s novou barvou obruby, která dokonale ladí se světlými tóny interiéru.

Při pohledu zvenku je na dveřích vyobrazen nápis ESPRIT DE VOYAGE a kryty zpětných zrcátek mají specifický laserem gravírovaný vzor. Linii zvýrazňuje leskle černá  úprava masky DS WINGS, okenních lišt, střešních nosičů a předního nárazníku v kombinaci s leskle černou mřížkou chladiče s řadou chromovaných prvků. Exkluzivní devatenáctipalcová kola OYAMA rovněž získala specifické dekorativní prvky Brillant Black.

K dispozici je šest barev karoserie: Bílá perleť Nacré, Bílá Cristal Pearl, Šedá Lacquered, Šedá Platinium, Černá Perla Nera nebo Modrá Saphir.

Kromě základní výbavy, která zahrnuje hands-free přístup a startování, přední a zadní parkovací asistent se zpětnou parkovací kamerou, systém infotainmentu DS IRIS SYSTEM a světlomety DS PIXEL LED VISION 3. 0, nabízí DS 7 ESPRIT DE VOYAGE i vyhřívaná odvětrávaná přední sedadla s masážní funkcí, nastavitelný sklon opěradla zadních sedadel, hliníkové kryty pedálů, osvětlení interiéru PolyAmbient, vrstvená akustická boční okna a elektricky ovládané víko zavazadadlového prostoru s hands-free přístupem.

DS 7 ESPRIT DE VOYAGE je k dispozici ve verzích s plug-in hybridním motorem E-TENSE 225 a E-TENSE 4×4 a také s dieselovým motorem BlueHDi 130. K zahájení objednávek dojde 8. března, cena ve Francii bude začínat na 52 500 €.

 

SHRNUTÍ

  • DS Automobiles představuje svou první kolekci určenou pro modely DS 4 a DS 7.
  • DS Automobiles ve vozech DS 4 ESPRIT DE VOYAGE a DS 7 ESPRIT DE VOYAGE ukazuje své know-how v podobě světlých interiérů a exkluzivních úprav.
  • Vozy DS 4 ESPRIT DE VOYAGE a DS 7 ESPRIT DE VOYAGE jsou k dispozici s různými pohony, zejména v plug-in hybridní verzi E-TENSE

 

 

DS AUTOMOBILES

Značka DS, která vznikla v roce 2014, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí přiblížit zákazníkovi umění cestování ve francouzském duchu. Díky výjimečným produktům, využití know-how v oblasti francouzského luxusu a také programu služeb na míru DS Automobiles tak zákazníkům nabízí soubor jedinečných služeb před, během i po každé cestě.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření, rádi cestují a chtějí si užít každý moment. Snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely nová DS 3, DS 4, nová DS 7 a DS 9.

DS Automobiles získala od svého zapojení do Formule E v roce 2015 řadu rekordů včetně dvou dvojitých titulů v Poháru týmů a Poháru jezdců a stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod označením E-TENSE nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles uvede na trh, výhradně 100% elektrické.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, luxus pozornosti“.

Značka DS, která je přítomna ve 41 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 450 showroomů DS STORE.

Novinky o DS France sledujte na www.DSautomobiles.fr @ DS_France

a mezinárodní dění kolem značky DS na www.DSautomobiles.com    @DS_Official