Soužití Dany s hercem Vlastimilem Haškem bylo velmi vyčerpávající kvůli jeho výbušné povaze, přesto spolu prožili 25 let.

Neměla jsem tatínka a děda brzy zemřel. Je asi pravda, že mi mužský vzor chyběl. I proto jsem si snad vzala o 18 let staršího manžela,“ tvrdí Syslová v pořadu Moje místa na Televizi Seznam.

V jejich případě platilo, že protiklady se přitahují. „Já miluji přírodu a on ji nesnášel. Dostat ho na procházku bylo velmi náročné. Byl typickým hospodským kavárenským typem. Ale měl smysl pro humor a uměl vařit,“ netají herečka. Jejich soužití ale poznamenala Haškova cholerická povaha.

Video
Video se připravuje ...

Dana Syslová je ve filmu Pánský klub milenkou Bolka Polívky Falcon

Když jsme se zdrželi s příchodem domů o 15 minut, už na nás řval, že doma suší oběd na plotně. Bylo to bouřlivých 25 let, ale krásných. On byl hrozný cholerik. Rozeřval se kvůli každé blbině. Že jsem dala skleničku jinam, než patřila. Za chvilku to ale hned zase nevěděl. Na to si pak už ale člověk zvyknul,“ svěřila představitelka Amálky v seriálu Ulice.

Hašek prodělal tři infarkty, ten třetí 12. dubna 1992 se mu stal osudným. „Možná i tím, že byl tak cholerický, měl nemocné srdce. Prodělal dva malé infarkty, na ten třetí pak doma umřel,“ uvedla Syslová.

Rodinná tragédie však udeřila ještě silněji. Ve stejném roce spáchal sebevraždu jeho syn Jiří! Oběsil se. Prý smrt otce nesl velice těžce a tímto svůj smutek řešil. „Bylo to strašné období! Přežila jsem ho díky blízkému člověku. První roky jsem prožila jakoby v mlze, ani si to nepamatuju,“ vzpomíná Syslová, která má ještě syna Daniela.

Fotogalerie
33 fotografií