BK MLADA BOLESLAV
10. 3. 2023 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Martin Voltr

Juniorka ukončila střelecký půst, v Hradci na oslavu odbila pátou

48., pátek 10. 3. 2023
Hr. Králové - Ml. Boleslav MHK - MBL
M l. B o l. – Junioři už mají postup do čtvrtfinále zajištěný, proto si mohli dovolit do Hradce Králové vyrazit bez hráčů, kteří dnes večer nastoupí do osmifinále Extraligy dorostu. Bruslaři, kteří v posledních dvou zápasech neskórovali, začali aktivně a brzy se dostali do vedení. Ve druhém dějství přidali další tři trefy, ve třetím jednu. Jedinou kaňkou byla vstřelená branka Pajera z 27. minuty, která Forsta připravila o čisté konto. Juniorku nyní čeká přesun do nedalekých Pardubic, kde zítra nastoupí k poslednímu venkovnímu utkání v rámci základní části.
Hr. Králové: Kasal (od 41. Mrázek) — Táborský, Fiala, Havlíček (C), Hrbek, Žaba, Boukal, Bezpalec — P. Moravec, Leden, Pajer, Michal Beneš (A), Brožek, Novotný, Matěj Beneš, Vencl, Prášek
Ml. Boleslav: Forst (Hora) — Vlasák, Hrouda (A), Vochvest, Němec, T. Moravec (C), Šachl, Vítek, Zvagulis, Hruška, Polák, Mojsejev, Gardoň, Malínek, Hradec (A), Vimmer
Branky a nahrávky: 27. Pajer (Leden, Moravec) – 9. Vimmer (Šachl), 25. Malínek (Polák), 32. Gardoň (Hradec), 36. Polák, 55. Malínek (Polák, Gardoň). Rozhodčí: Úlehla, Pilný — Lučan, Roischel. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 33:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.

Komentář

Bruslaři si při příjezdu na led Mountfieldu jistě živě pamatovali, jak dopadl jejich poslední souboj v ČPP Aréně. Začátkem února se na stejném ledě střelecky trápili a Vimmerův gól přišel příliš pozdě, když už za stavu 0:5 bylo rozhodnuto. Aktivní vstup do zápasu z jejich strany nakonec vyústil v úvodní trefu, kterou stejně jako při posledním měření sil v Hradci Králové zařídil Štěpán Vimmer. Další úspěšnou akci už Mladoboleslavští nepředvedli, přesto nebyli daleko. Mezi nejvýraznější postavy první periody patřili Malínek s Moravcem, na druhé straně pozornému oku neunikl výkon bývalého Bruslaře Ledna.

Východočeši do druhého úseku zápasu vstoupili s cílem srovnat, o což se usilovně snažili. Ve 23. minutě selhal v nadějné příležitosti Michal Beneš a trest přišel velmi záhy, když se po dorážce Polákovy střely prosadil Vojtěch Malínek. Domácí hráči se vzepjali a o dvě minuty později snížili. Přihrávka Ledna zpoza boleslavské branky skončila na holi Lukáše Pajera, jenž střelou z mezikruží neminul. Ve 31. minutě se po potyčce Malínka s Bezpalcem hrálo ve čtyřech, čehož Bruslaři využili. Hned záhy se na střeleckou listinu zapsal Matěj Gardoň a zhruba stovku diváků pak ohromil ještě Vojtěch Polák. Ten si z hradeckých hráčů udělal kuželky a u branky poté, co mu kotouč uskočil, zachoval klid a zakončil z hokejkou mezi nohami tak, jak to kdysi předvedl Tomáš Hertl - 4:1 pro Bruslaře.

Mountfield potřeboval něco změnit, a tak se domácí trenéři rozhodli pro změnu. Brankáře Kasala, který byl hrdinou posledního vzájemného zápasu, nechali sedět na lavičce a mezi tři tyče se postavil Mrázek. Jeho spoluhráčům se ale nedařilo výrazněji dorážet na boleslavského gólmana Forsta, což se změnilo až ve 49. minutě. Odvážný průnik předvedl Michal Beneš, jenž se podobně jako Polák zbavil protihráčů, jeho zakončení ale nebylo ani zdaleka tak nebezpečné jako v případě mladoboleslavského kanonýra. Další šanci Královehradeckým nabídli Bruslaři sami, Mountfield ale nedokázal potrestat faul Hroudy a hned vzápětí neuspěl ani při dvojnásobné početní převaze, kdy na trestné seděli obránci Vochvest s Vlasákem. Trest domácí hráče stihl hned záhy, když Bruslaři totožnou situaci proměnili v gól, ten si do statistik zapsal Vojtěch Malínek. Po dvou nulách v kolonce vstřelených gólu tak junioři nadělili Hradci pětku a brali tři body.

Ohlasy trenérů

Lukáš Král: V této fázi sezony je to těžké, nebo pro mě to tedy těžké není, pro mě je spíš nepochopitelné, jak zápas z naší strany vypadal. Mrzí mě to. Nechápu to. Štve mě, že je málo lidí, které štve, jak zápas vypadal a jak utkání dopadlo. Soupeř byl ve všem lepší.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.

×
Dnes v 18:00 | Dor.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice