BK MLADA BOLESLAV
10. 3. 2023 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Ronald Hansel

Dorost má mečbol, první osmifinále s Dynamem v prodloužení rozhodl Steklý

OF1, pátek 10. 3. 2023
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – Dorostenci se v pátek v 17:00 pustili do vyřazovacích bojů a start utkání se jim vydařil, když už po necelých čtyřech minutách hry vedli. Dynamo poté obrátilo stav, stejně tak učinili Bruslaři. První branka Vojtěcha Steklého z 54. minuty mohla být vítěznou, Pardubice ale vyrovnaly Kučerou. Šlo se tak do prodloužení, v němž už Steklý rozhodl definitivně. Dorost bere první bod série a o ten druhý postupový, vyrazí v neděli bojovat do města perníku.
Ml. Boleslav: Vystrčil (Císař) – Průšek, Křivánek, Šilhavý, Kubíček "A", Hlinský "A", Kovář – Konobelj, Beran, Král, Trefil, Steklý, Hurt, Vojáček, Kristek, Šindelář "C", Lisler, Kurka
Pardubice: Tuláček (Antoš) – Oliva "C", Novosad, Vápeník, Křečan, Kaštánek, Jansa, Švec – Kantor, Krčál, Lempach, Pražan, Pilař, Korec, Bartoň, Kučera, Úlehla, Šmerda
Branky a nahrávky: 4. Kurka (Král, Lisler), 40. Kubíček (Král), 54. Steklý (Průšek), 61. Steklý (Hlinský) – 10. Úlehla (Kučera), 12. Pilař (Korec, Kantor), 55. Kučera (Úlehla, Bartoň) . Rozhodčí: Zavřel, Raška – Kurtin, Beneš. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 108. Střely na branku: 45:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Komentář

Bruslaři mohli do utkání nasadit i tři navrátilce z mladoboleslavské juniorky, kteří mají v play-off vyztužit kádr a pomoci k co možná nejdelšímu tažení. Domácí hráči se po krátkém rozkoukání dokázali velmi brzy prosadit, když už v čase 3:17 skóroval Adam Kurka. Ten se po rychlé akci uvolnil na levém kruhu a poslal puk na Tuláčka, jenž jej nedokázal zachytit. Asistence si připsaly právě dvě staronové tváře vypůjčené z juniorky - Patrik Král a Oskar Lisler. Chvíli na to mohl zvýšit Konobelj, na kterého pardubická obrana pozapomněla, jenže slovinský útočník ideální moment pro střelu prováhal.

V čase 8:00 byl vyloučen Křivánek, který se proti své vůli vrátil na led ještě před tím než jeho trest uplynul. Přesně čtyři sekundy před jeho návratem Kučera uspěl na buly v levém kruhu a z modré střílející Erik Úlehla vyrovnal. Vystrčil nejspíše kapituloval i proto, že se střela hostujícího forvarda cestou do branky vychýlila ze svého očekáveného směru po odrazu od jednoho hráčů před domácí svatyní.

Posílené Pardubice poté přidaly druhý gól, když Korec s Kantorem dobře zapracovali v pravém rohu kluziště a první jmenovaný pak našel nepokrytého Víta Pilaře. Ten zůstal před Vystrčilem sám a nějakým způsobem se mu podařilo procpat kotouč skrz domácího strážce - 1:2.

Bruslaři mohli odpovědět ještě na konci druhé třetiny, Konobelje ale po krosové přihrávce Hurta vychytal hostující brankář Tuláček. Ten všechny přítomné znovu udivil ve 24. minutě, kdy Kurkovu střelu do odkryté klece na poslední chvíli zastavil hokejkou. Následovalo snad 12 minut hry v nerovnovážném počtu hráčů na ledě. Až před odchodem do kabin se skóre znovu změnilo. V čase 39:50 vyhrál Král buly na levém kruhu a po téměř identické akci, jakou v první periodě předvedly Pardubice, skórovali i Bruslaři. V roli bombarďáka z modré čáry nyní byl Richard Kubíček - 2:2.

Ve třetím dějství se hrálo hlavně tak, aby se nechybovalo. Bruslaři postupem času získali herní převahu, přesto nakonec gól na 3:2 přišel jako blesk z čistého nebe. Domácí hráči měli i větší šance, ujala se ale až střela Vojtěcha Steklého z pravého kruhu. Mladoboleslavský útočník dostal přihrávku do jízdy od Průška a vyslal nechytatelnou ránu do vinglu, se kterou mohl Tuláček jen těžko něco dělat.

Dynamo se nevzdalo a po zakázaném uvolnění Bruslařů, kteří tak nemohli střídat, zasadilo domácím tvrdý úder v podobě vyrovnávací trefy. Podobně jako Steklý se i Dominik Kučera zapsal do statistik střelou z pravého křídla. Pardubický útočník také mířil nahoru, ale Vystrčil si narozdíl od svého protějška v protilehlé brance na puk sáhl. Ten se mu převalil přes rameno a zapadl do sítě - 3:3.

Pardubice mohly rozhodnout v poslední dvouminutovce, kdy si zahráli přesilovku po faulu Šilhavého. Početní převahu se jim ale zužitkovat nepodařilo, navíc málem sami inkasovali. Na levém kruhu se po pěkné přihrávce spoluhráče objevil volný Steklý, jenž ale jen o pár čísel minul prostor na bližší tyčce pardubické klece. V prodloužení už se ale Vojtěch Steklý nemýlil, když sám proti Tuláčkovi dokázal dostat puk do branky podél pravé tyčky. Lví podíl na jeho trefě měli Vojáček, jemuž se před modrou podařilo udržet kotouč před dvojicí v červeném a Hlinský, který dopravil k osamělému střelci. Bruslařům na rozseknutí nastaveného času stačilo pouhých 19 sekund.


Ohlasy trenérů

Jan Hanzlík: První krok. Pardubice na nás nastoupily ve velkém stylu, až takhle jsme to od nich nečekali. Po prvním gólu jsme přestali hrát a oni do nás začali chodit. Hráli jednoduchý play-off hokej, nepředržovali puky, hodně stříleli a byli důrazní. Kluci si vzali za své, že někdy na to musejí jít chytře. Od druhé třetiny jsme to vyrovnali, pak už jsme možná byli o něco lepším týmem. V prodloužení je to vabank, naštěstí to kluci parádně sehráli. Uvidíme, jak to bude vypadat v neděli.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.