Přejít na obsah [o] Přejít na navigaci [n] Přejít na vyhledávání [v] Přihlásit se
Hlavička
Umělá inteligence vytvořila filmeček. Takhle anime vypadá

Umělá inteligence vytvořila filmeček. Takhle anime vypadá

Události
Figurka Funko POP! Jujutsu Kaisen - Yuji Itadori_77748603
Figurka Funko POP! Jujutsu Kaisen - Yuji Itadori
Produkt není určen k prodeji.
Kšiltovka My Hero Academia - MHA, snapback, nastavitelná_665335274
Kšiltovka My Hero Academia - MHA, snapback, nastavitelná
Produkt není určen k prodeji.

Zástupci Corridor Digital zveřejnili krátký filmeček v anime stylu, který však žádný umělec neanimoval. Byl totiž vygenerován umělou inteligencí.

V souvislosti s chatovacím robotem ChatGPT se hovoří o tom, že jednou by mohla umělá inteligence nahradit redaktory, spisovatele, básníky, ale například i programátory. A jak se nyní zdá, vydělávat si jinak na chleba budou muset i animátoři. Společnost Corridor Digital totiž ukázala světu, co dovede AI pod její taktovkou.

Produkční studio se sídlem v americkém Los Angeles zveřejnilo na YouTubu snímek Rock, paper, scissors (Kámen, nůžky, papír), který v sedmi minutách a 21 sekundách jasně ukazuje, co všechno dnes již umělá inteligence zvládne. Když si jej níže prohlédnete patrně budete překvapeni, že za tímto filmečkem nestojí ruka nějakého zkušeného animátora.

Celý anime snímek Rock, paper, scissors (anglicky)

Kdo bude vládnout?

Děj se točí kolem dvou dvojčat soupeřících o trůn poté, co nedávno zesnul jejich otec. „Trůn musí být můj, nebo milióny zemřou,“ dohaduje se jeden bratr s druhým. Patrně není potřeba zdůrazňovat, že o budoucnosti země nakonec rozhodne dětská hříčka. Co myslíte, zvítězí nůžky, papír nebo kámen?

Ale zpět k práci společnosti Corridor Digital. Ta se snažila na filmečku ukázat, jaká budoucnost čeká svět animace. Stačilo použít strojové učení, které předělává text na obrázky (Stable Diffusion), a připojit k tomu pár předtočených záběrů se skutečnými herci před zeleným plátnem, které formovaly výsledný děj. AI pak vše spojila do poutavého anime snímku.

Je patrně tedy jen otázkou času, než se dočkáme celovečerního filmu, na jehož tvorbě se bude zásadně podílet právě umělá inteligence.

 

Ohodnoť článek:

Názory ostatních Geeků

Zatím nikdo nepřispěl do diskuze.

Máš něco na srdci?

100% GEEKsměs bez elektroniky 100% GEEKsměs bez elektroniky
nahoru